Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Nyt on aika... / Now it's time to .......istua takkatulen ääressä.
...kääriytyä paksuun huiviin.
...ihailla ensimmäistä "lumihankea".
...rauhoittua ennen joulukiireitä.
...järjestää arvonta. (lisää alempana tässä samassa postauksessa)


...sit by the fire.
...wrap yourself in a big shawl.

...admire the first snow of this winter.
...calm yourself before the Christmas rush.
...to have a draw. (More of it below)

Äidin vanhoissa Kotiliesi-lehdissä oli tällainen palsta ja lapsena aina ihmettelin että mitä siinä oikein ajettiin takaa mutta ikä tuo ymmärrystä, näköjään.

Ja siten tämän neulominen kestikin sitten koko kuukauden, Langattoman Lokakuun. Langat mä ostin syyskuun viimeisenä päivänä ja valmiiksi se tuli lokakuun kolmanneksi viimeisenä päivänä. Neulomista hidasti rankka työtahti, jonain iltoina jaksoin neuloa vain kerroksen tai pari, joskus en lainkaan. Kuvassa "tytöt" esittelevät siis - Clapotista. Mä yritin ottaa siitä hyviä kuvia päällä, peilin kautta mutta tulokset olivat lähinnä kaameita :-) - en siis näytä niitä. Ensi viikonloppuna koetan ottaa kuvia päivänvalossa, nyt olen kotona vain pimeään aikaan.

Valmis huivi on itse täydellisyys. Värikäs, lämmin, laskeutuva. Neulominen oli kivaa, yllättävää kyllä, mallineule oli äärimmäisen yksinkertainen, mutta se mahdollisti "aivottoman" neulomisen telkkaria katsellen, luennolla, jutellessa. Lanka on ihanaa Noro Kureyonia, väri 138. Siinä on sekä mun suosikkivärejä että inhokkivärejä mutta yllätys onkin siinä että ne toimivat kokonaisuutena. Tää on kai sitä mitä sanotaan väri-iloitteluksi :-).

Huivin leveys on 60 senttiä, vähän leveämpikin se ois voinut olla, ehkä yksi mallikerta lisää, tai kaksi. Pituudeksi tuli ihan vahingossa 207 senttiä, mulla oli varattuna 10 kerää, ja mä olin alunperin suunnitellut tekeväni siitä vielä ehkä pipon tai kämmekkäät tai tumput tai jotain... mutta kun ne meni kaikki tähän huiviin. Vielä yks kerä... ja vielä tää... ja tää... Jäljelle jäi yksi puolikas kerä. Mitä ihmettä siitäkin vois tehdä?


Mä olin jo varautunut siihen että kaikki vanhassa läppärissä olleet tiedostot olis olleet mennyttä. Mutta kuinkas kävikään. Rakas Insinööri puuhaili koneen kanssa viikon, sitkeästi avasi sen joka kerta kun järjestelmä kaatui ja sai kuin saikin pelastettua kuvat ja kirjanmerkit ja käsityöohjeet ja musiikit - kaikki tärkeät. Kone tilttasi aina kun sitä liikautti niin että kalua siitä ei enää tule.

Ja viimeiseksi...

10 000 kävijää on ihan kohta täynnä (WOW). Sen kunniaksi siis - ja ensilumen ja pelastettujen tiedostojen ja valmiin Clapotiksen - täällä on siis arvonta. Kerro miten mieluiten viettäisit talviunta tai tätä pimeää marraskuuta, jätä viesti tähän postaukseen. Ilmoitan kun etsikkoaika on ohi... Ja jos osut tasan kymppitonniin, ilmianna itsesi, keksin sinulle jotain pientä omaa.

Mä kirjoitan tän englanninkielisen version myöhemin ja koitan saada paremman kuvan huivistakin niin että pari haamua voi ilmestyä. Nyt nukuttaa. Kiitos.

I am announcing a draw to celebrate the 10 000 visitors and first snow and the fact that Dear Engineer succeeded to save most of my lost data from my broken computer. Leave your comment in this post telling your favourite way to hibernate through this muddy November. If you hit the exact ten thousand tell me, I'll get you something small and tasty for it too.

I'll fill in the English version as soon as I have energy (now I just want to go to bed) so a couple of ghosts will appear. Thank you.

40 Comments:

At 31.10.2006 klo 23.42.00, Blogger muoriska said...

Paras tapa viettää talviunta on lämmin peti ja hyvä kirja.. ja jos se alkaa tökkimään niin hyvä filmi ja Aino- glögipipari-jäätelöä ;)...
ja tieten pitää alkaa keittelemään itse punaviinipohjaista ja valkkaripohjaista glögiä aina silloin tällöin..

 
At 1.11.2006 klo 0.46.00, Blogger Krista said...

Mun unelma olis käpertyä mökillä mukavaan tuoliin (sellaiseen, jossa voi vaikka nukkua), lämpimän huovan sisään, takan ääreen. Käden ulottuvilla sais olla jotain herkkuja ja iiiiiso kupillinen hyvää kahvia. Oi, oi! Sen kun sais!

 
At 1.11.2006 klo 2.37.00, Anonymous Tuulia said...

Kokeilen jos saisin kommentoitua. En ole koko päivänä saanut beta-blogeihin kommenttia näkyviin.. outoa.

Mie viettäisin (ja vietänkin) talven alkua ja joulun odotusta sisätiloissa, poltellen kynttilöitä ja nautiskellen pimeästä. Luen paljon, kuuntelen hyvää musiikkia ja neulon tai pistelen.

 
At 1.11.2006 klo 6.17.00, Anonymous Tainuli said...

Ihana tuo sinun huivisi! Mulla on samaa väriä 4 kerää, enkä vielä oikein tiedä, että mitä tekisin siitä.
Kyllä talvihorrosta voi parhaiten viettää neulomalla takkatulen ääressä. Viereisellä pöydällä pitää olla suklaakonvehteja ja kuumaa teetä. Taustalla voi soida kauniita joululauluja. Niin ja ulkona tietenkin tupruttelee lunta. Kun tee loppuu, niin mies tuo ystävällisesti lasin rommia.

 
At 1.11.2006 klo 6.59.00, Blogger Riikka said...

Talviunta voisin viettää kotona tai mökillä kynttilöiden loisteessa oman kultsin kanssa ja neuloen tietenkin. Hyvää ruokaa, juomaa ja lankoja riittävästi niin hyvä on.

 
At 1.11.2006 klo 7.23.00, Anonymous villasukka said...

Sohvanmutkassa villasukat jalassa, paksun viltin alla, hyvä kirja ja mielenkiintoisia neuleita seurana, takka tuli ja hyvää ruokaa ja juomaa.

 
At 1.11.2006 klo 7.27.00, Anonymous Johanna said...

Mä viettäisin sohvalla neuloen ja herkutellen :)

 
At 1.11.2006 klo 7.38.00, Blogger Hallatar said...

Marraskuun voisi tosiaan viettää piilopirtillä, kunhan siellä olisi tarpeeksi puita uunien lämmittämiseen ja ikuisesti teevettä kattilassa kuumenemassa hellanreunalla.
Lahkoja saisi olla mukana autokuomallinen ja vanha radio, joka soittaisikin niitä vanhoja, 40-50luvun kipaleita tunnelmallisesti hiukan rätisten.

Pukinkonttiin saisi aika paljon aikaa kuukaudessa.
Voisi ajatella vain itseään ja neulepuikot kilkattaisivat.

Tottahan joku toisi ruokaa välillä ja istuisi seuraksi...
Mutta tämä erakko ei ainakaan kummempaa tarvisi. =)

Ehkä joskus tuo on mulle ihan arkielämää.
Ainakin haavesellaista. =)

 
At 1.11.2006 klo 7.43.00, Blogger Sini said...

Talviunta viettäisin sisätiloissa sohvalla kynttilöitä poltellen, käden ulottuvilla teekuppi, hyvä kirja, neulomus, suklaata, oma mies ja koira.

 
At 1.11.2006 klo 8.29.00, Anonymous Taiska said...

Sohvalla neuloisin ja katselisin hyviä leffoja...

 
At 1.11.2006 klo 8.44.00, Anonymous Taija k said...

Samoilla linjoilla ollaan kuin muutkin, eli sisätila, kynttilät, hunajatee tai glögi, kirjat, tv, neuleet, takkatuli, ruokaa. Näistä se ilo irtoaisi. Ja tietysti talviunta pitäisi viettää nukkumalla mahdollisimman paljon.

 
At 1.11.2006 klo 8.50.00, Blogger Ziina said...

voisin olla sohvalla peiton alla joko neulomassa ja katsoa samalla vanhoja suomi-filmejä tai lukisin paljon hyviä kirjoja. kestolämmintä teetä saisi olla tarjolla pannukaupalla

 
At 1.11.2006 klo 8.58.00, Blogger PikkuKettu said...

Hyviä kirjoja ja leffoja, suklaata ja glögiä, mielekästä neulomista. Takkatulta. Kuumia kylpyjä kynttilän valossa.

 
At 1.11.2006 klo 9.03.00, Blogger Stricker said...

Sohvalla villasukat jalassa paksun tilkkupeiton alla, kuumaa teetä juoden kutoen jotain megapaksua lankaa ja samalla voisi katsoa vaikka jotain oikein hyvää sarjaa DVD:ltä. Takkatuli olisi bonusta.

 
At 1.11.2006 klo 9.08.00, Anonymous Tiinuli said...

Takkatulen loimussa sohvalla, kiva neuletyö käden ulottuvilla.. Kuumaa kahvia ja suklaata, siinähän ne!

 
At 1.11.2006 klo 9.09.00, Anonymous Hannaliini said...

Myös minä mieluiten neuloisin sohvalla, polttaisin kynttilöitä ikkunalla ja tulta takassa. Välillä vilkaisisin ikkunasta ulos, kun lumihiutaleita laskeutuisi pimeyttä valaisemaan...

 
At 1.11.2006 klo 9.29.00, Anonymous Silmukatti said...

Säestän edellisiä vastauksia... kyllä se sinne takkatuli, sohva, punaviini, neule -osastolle vetää. Ja musiikkia korville olisi kuunnella pihalta lumikolan kolahduksia (isännän lumenluontia siis)...
Onnea kymppitonnarille!
- Silmukatti (silmukatti -att- luukku.com) osallistuu arvontaan ja painuu nyt itse sinne lumenluontiin :(

 
At 1.11.2006 klo 9.40.00, Blogger Soile said...

Talviuni menisi varmaan kuten muumeillakin, vatsa täyteen neulasia ja sitten peiton alle pötköttelemään. Keväällä sitten poltettaisiin suurennuslasilla filmiä.

Toisaalta joulua en kyllä haluaisi missata missään nimessä, äitin leivinuunissa paistamaa ylikypsää possua...mmmmm

Että ehkäpä sitä pitää pysyä hereillä. Takkatuli, joululauluja, iso pannu kuumaa teetä/glögiä, joulutorttuja, kiva kutomus... (onko mulla jo jotenkin joulufiilis?)

 
At 1.11.2006 klo 11.42.00, Anonymous Lellu said...

Minä purnaan joka syksy sitä, miksi minusta ei tullut karhua. Nauttisin lämpöisestä talviunesta ja heräisin vasta keväällä. Mutta yritän selvitä talvesta kynttilöiden, ystävien ja joulun avulla.

 
At 1.11.2006 klo 12.17.00, Anonymous Anonyymi said...

Takkatuli kynttilöitä suklaata hyvää ruokaa kaunista musiikkia rauhaa omarakas saunomista lumessa peuhaamista hiljaisuutta hyvä kirja,siinä menisi marraskuu mukavasti ja vaikka koko elämä:-D) T.AN

 
At 1.11.2006 klo 12.53.00, Anonymous Susanna L-A said...

Mieluiten olisin nyt Suomen suvessa. :) Tai jossain lämpimässä muuten. Tää on ihan kamala vuodenaika.

 
At 1.11.2006 klo 14.59.00, Blogger Villapallo said...

Nyt näkyy tasan 10 000 !!!

 
At 1.11.2006 klo 15.00.00, Blogger Villapallo said...

Niin, ja mieluiten tietty viettäisin talviuntani neuloen:-)

 
At 1.11.2006 klo 15.29.00, Anonymous isrik said...

Suklaa takaa hyvät unet!

 
At 1.11.2006 klo 16.24.00, Blogger Hasbu said...

Takkatulen loimussa, kynttilän valossa ja seurana hyvä kirja ja mielenkiintoinen neule. Jospa vaan joskus olisikin aikaa talviunta viettää...

 
At 1.11.2006 klo 22.06.00, Anonymous Helmis said...

Hih, tästähän on se hyvä juttukin. Jos vois olla karhu, painua syksyn tuulissa ja tuiskuissa luolaan nukkumaan ja herätä keväällä auringonpaisteeseen.
Poikasetkin olis synnytetty siellä unten aikana ja kasvatettu vähintään taaperoikään :).
No mä kyl tykkään talvesta, luistelusta sun muusta ja etenkin siitä, et iltaisin voi kääriytyä lämpimään peittoon ja katsella takkatulen loimotusta kynttilänvalossa. Ja välillä voi neuloa kaikkea ihanaa lämmintä villasta tai jostain muusta pehmoisesta.
Herkkuja unohtamatta :D.

Onnea kymppitonnille, joka olikin jo täyttynyt!

 
At 1.11.2006 klo 22.13.00, Blogger Tanja said...

Minun mielestäni tämä sää on ihan siedettävä, jos ei tarvitsisi pistää nokkaa ulos. Kuukauden parin aikana ehtisi katsoa kaikki jane austen -filmatisoinnit moneen kertaan, neuloa ja ommella niin että pitäisi lähteä liikkeelle jo hankkimaan uutta lankaa :-)

Upea huivi, odotan innolla lisäkuvia.

 
At 1.11.2006 klo 23.22.00, Anonymous meemu said...

Kymppitonni on jo ylittynyt mutta vieläköhän mukaan ehtii?!

Jos vaan olisi mahdollista, sitä voisi kylmät ja pimeät viikot olla sohvalla, kääriytyä fleecepeittoon, ja viettää aikansa lankojen ja puikkojen sekä hyvien hömppäsarjojen välittömässä läheisyydessä... Vaan eipä se ihan noin suju käytännössä;)

 
At 2.11.2006 klo 13.57.00, Blogger Katiija said...

kymppitonni ylittynyt jo aikaa sitten ... mutta paras tapa olisi olla karhu, ottaa läheiset omaan pesään ja nukkua koko talven yli, jos se ei onnistu niin sitten sohvan nurkassa perheen kanssa idyllisesti kynttilöitä polttaen, lapset sovussa, koira rauhallisena ja isännän kainalossa *haaveilee* telkasta tulee kokoperheen leffa jne jne suklaata ja kaakaota.

 
At 2.11.2006 klo 17.08.00, Blogger Raisa said...

Kyllähän se tulisi viettää sohvannurkassa lämpöisen ja pehmoisen viltin alla ihana neule hyppysissä.

 
At 2.11.2006 klo 18.33.00, Anonymous Jaana said...

Onnittelut kävijämäärän puolesta! Viettäisin "talviunta" mieluiten sohvannurkassa neuloen, karkkia ja juustoja mutustellen ja punaviiniä siemaillen. Ja kynttilät palaisi tietenkin ja telkkarista tulis jotain kivaa ja viihdyttävää. Niin ja unelmien mies soittais ovikelloa ja ilmottais että ihanaa kun löysin sut vihdoin... oispas siinä ihana marraskuu!

 
At 2.11.2006 klo 20.23.00, Blogger Sia said...

Onnittelut tasaluvuista!!

Minä painuisin "talviunille" suureen valoisaan olohuoneeseen, jossa olisi iso takka ja suuri pehmoinen, mukava ja "muokattava" nojatuoli (juuri sopivat käsinojat neulontaa ajatellen). Taustalla soisi kulloiseenkin tilanteeseen sopivaa musiikkia ja kynttilät loisivat leiskuvaa ja tunnelmallista valoaan ympäristöön. Sivupöydällä olisi ehtymätön lähde tuoretta pullaa, vastaleivottua ruisleipää ja kahvia + raikasta lähdevettä.

Istuisin tuossa mukavassa nojatuolissa takamukseni puuduksiin asti ja neuloisin talviunien aikana kaikki haavelistalla olevat neuleet. Keväällä heräisin virkeänä etsimään uusia neulontaideoita!!

 
At 2.11.2006 klo 20.35.00, Anonymous prinsessan said...

Nukkuisin takan edessä isoon vilttiin kääriytyneenä, suklaaan ja kaakaokupin sekä neulomusteni kanssa katsomassa leffoja :) en menis ulos tai mitään..

 
At 2.11.2006 klo 21.08.00, Anonymous aikuli said...

Vaikka talvesta tykkäänkin, niin välillä oisi kiva olla viiman ja tuiskun sijasta jonkun eksoottisen ja lämpöisen saaren rannalla tuoreita hedelmiä nauttien!

 
At 3.11.2006 klo 9.53.00, Blogger Sire said...

Juuri tällä hetkellä mieleni tekisi päästä kotiin. Koteloituisin torkkupeittoon villasukat jalassa ja ottaisin neuletyön käsiini ja pistäisin television päälle ja katsoisin suosikkiohjelmia, joita olen tallentanut. Hämärän tultua sytyttäisin muutaman kynttilän seuraksi ja keittelisin vähän väliä teetä.

 
At 3.11.2006 klo 13.27.00, Anonymous Hiiruska said...

Talviunta vietetään peiton alla miehen, hyvän kirjan, suklaakonvehtirasian ja kaakaokupin kanssa. Ja tietysti pöydällä on paljon kynttilöitä valaisemassa.

 
At 3.11.2006 klo 16.54.00, Anonymous Anonyymi said...

Saunoen kovasti! Ja kiukaan jälkilämmöillä voisi paistaa makkaraa. T: Aya

 
At 4.11.2006 klo 13.06.00, Anonymous Anonyymi said...

Minä bloggailisin läppäri masun päällä sängyssä fleecepeiton alla Mila-kissa kainalossa.*wirn*

 
At 6.11.2006 klo 17.11.00, Blogger Sari said...

Takkatulen lämmössä sohvalla shaaliin kietoutuneena ja kaakaota hörppien.

 
At 6.11.2006 klo 19.32.00, Anonymous ilu said...

nukkumalla nukkumalla...

 

Lähetä kommentti

<< Home