Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Hihatin ja puudeli / a shrug and a poodle


Tämä Sadunlämmitin valmistui tänään, aivan tilauksesta, ensi viikolle on luvattu viileneviä ilmoja. Langat ostin siis kädentaitomessuilta kuun alussa Toikalta. Samalla ostin neuleohjeen eurolla tähän pitsihihattimeen ja heti kun edellinen projekti valmistui 15. päivä (tai vähän ennen) aloitin tätä.

Ohje: Toika, pitsiblolero-kitti
Lanka: Berkshire Bulky, Valley Yarns. 85% villa, 15% alpakka. Lanka oli paksua ja pehmeää eikä kutita (mua) paljaallakaan iholla, ja neulottuna mahtavan pehmeää. Harmi kyllä, muuten ihanassa langassa oli solmuja. kerässä pahimmillaan kaksi solmua.
Puikot: 6 mm sukkapuikot, 7 mm sukkapuikot ja 7 mm pyörö-addit.
Muuta: ohjeesta poikkesin niin että neuloin hihansuut pyörönä ja vaan pitsineuleosion tasona. En mä tiedä mitä hyötyä siitä oli, piti vaan sooloilla :-). Vähän lyhyemmän oisin voinut tehdä, nyt se pussittaa vähän niskasta... mutta eipä se kyllä täällä kotona ketään häiritse.

This shrug finished today, with a perfect timing, since next week will be much cooller according to a weather man. It's been really warm for the end of September, 20 Centigrades day around. For the shrug I got the pattern and yarns from crafts fair a few weeks ago and I started this as soon as I finished the previous project.

Pattern: Toika, a lace bolero
Yarn: Berkshire Bulky from Valley Yarns
Needles: 6 mm and 7 mm dpns, 7 mm Addi-circulars

Else: I loved the yarn, it's really soft and knits into a beautiful fabrik but there's knots in it. What a shame, otherwise it's really lovely. I strayed away from the pattern by knitting the ribs with dpns, and only the lace portion flat. I really don't know what's the use, other than just fool around... I could have made it a bit shorter or smaller, now it's a bit baggy, but it really does not bother anyone here at home.

Tässä on lähikuvaa mallineuleesta. Se on surperyksinkertainen, toisella puolella langankierto, nosta yks, neulo yks, vedä nostettu neulotun yli; nurjalla puolella langankierto, neulo nurin yhteen. noita vaan toistettiin, ja se olikin mahtava seurusteluneule. Kuka sanoo että kivan näköisen pinnan tekemisen pitäis olla monimutkaista?

Here is a close-up of the pattern, it's super easy: yarn over, s1k1 psso on the right side; yo, p2tg on the other side. Who said that a nice looking pattern should be difficult or complicated?

Tässä on meidän tämän viikonlopun viihdykkeemme: Kääpiöpuudeli Lumikki, 8 viikkoa (tai yhdeksän, en oo ihan varma). Kuinka mikään voi olla noin pieni! Meidän kissa Nikke on melkein kolme kertaa isompi kuin Lumikki, (mutta silti se katsoi Lumpparia kuin se olisi 300 grammaa täyttä hammasta :-P)

Lumikki tuli hoitoon kun sen omistaja Kaarina lähti Ahvenanmaalle koiranäyttelyyn eikä sinne nyt voi ottaa pikkupentuja mukaan. Samalla se on täällä keräämässä kokemuksia, ja kun se on meidän perheen
hullunmyllystä selvinnyt niin se selviää mistä vain. Tosi reipas pentu, ei ollut millänsäkään meidän isoista koirista, häntä pystyssä pistelee menemään niin sisällä kuin ulkona.
Ihan vähällä on ettei koiranpentukuume iskisi, niin suloinen se on.

Mun Fifi saa kyytiä "Fifiltä" (en voinut vastustaa)

Here's our pastime for this weekend: a white toy-poodle called Lumikki (Snow White) . She is 8 or 9 weeks old and so cute! Her "mom" Kaarina had to go to a dog show and couldn't take a small pup with her so I had the honour to have her. How can anything be so small? Our cat Nikke is at least three times bigger than Lumikki...

I almost wanna have a puppy of my own now...


In the picture my Fifi-shawl is being given a hard time by "Fifi"

Tänään liityin tähän:
http://marinoma.vuodatus.net/blog/247772

Pitää pitää pientä taukoa langanostoista kun lompakko vaikeroi... enkä mä edes ehtisi neuloa mitään uusista langoista kun vanhojakin on laatikot täynnä.

Lupasin kuitenkin neuloa siskon vauvalle uuden villatakin kun edellinen on jo melkein pieni. Hui kamala miten ne kasvavat, vastahan mä sen edellisen tein...

2 Comments:

At 24.9.2006 klo 19.01.00, Anonymous Anonyymi said...

Mikä söpöläinen tuo Lumipallo_lumppari_lumikki onkaan!!Kerrassaan vastustamattoman näköinen ja -kokoinen ja varmaankin hirmuisen pehmoinen lisäksi.

 
At 16.1.2007 klo 11.29.00, Anonymous Tanja said...

Heippa,

googlettaessani tuota Valley Yarnsin Berkshire Bulky -lankaa löysin tänne sivuillesi. (Olen löytänyt kyllä aiemminkin:-)...)

Mistähän moista lankaa saisi, minulla kun on seuraavanlainen ongelma; jouluyllätysvaihtarikaveri antoi sitä kaksi kerää, mutta nyt alkaa lanka loppua kesken. Yhdestä suomalaisesta nettikaupasta löysin Bulkya, mutta en juuri omaa väriäni.

Olisiko sinulla antaa vinkkejä?

Hurjat kiitokset!

 

Lähetä kommentti

<< Home