Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006

POW valmis! / POW finished!

Edittiä: punnitsin huivin / Edit: I weighed the shawl
Ja: kiitos kommenteista, mä olen aivan rakastunut tuohon huiviin, se varmasti hoitaa hommansa iltapuvun koristeena. Kunnollisen kuvan yllä laitan perjantain jälkeen kun oon pukeutunut siihen iltapukuun ja tukka on hyvin, ei se flunssaisen räkänokan päällä, farkkujen koristeena näytä ollenkaan niin hienolta kuin pitäis.


JEEE! SE ON VALMIS!
Ja vielä ennen määräaikaa. Mutta kyllä sitä on neulottukin, viikonloppuna neuloin sekä lauantaina että sunnuntaina kuin työtä, kahdeksasta aamulla puoleenyöhön.

Kauan siihen meni, tosin neuloin tässä välissä vähän muutakin, Ene'ä esimerkiksi, mutta viimeiset neljä tai viisi viikkoa varmaan pelkästään tätä. Joka päivä vähän mutta oli päiviä jolloin jaksoin neuloa vain muutaman rivin... Kaikenkaikkiaan mukava neulottava mutta en ihan heti tee toista näin isoa työtä jolla on tiukka määräaika -siis ei isoja joululahjoja ;-) Neulomisen pitää olla mukavaa ja rentouttavaa eikä sellaista että pelko selkäpiissä tikuttaa silmät ristissä että vaan ei myöhästyisi. Tätä harrastan ihan tarpeeksi esitelmän kirjoittamisessa ;-)
JES, it's ready! And I finished it before my due time, but then I knit it around the clock last weekend, I started in the morning and finished by midnight. Knitting against a strickt dead line kills the fun so I'm not about to knit another large piece with a dead line for a while - that means no big X-mas presents ;.)

Reunuksen neulominen vei enemmän aikaa kuin olin arvannut, jos ei olisi ollut viikonloppuna mahdollisuutta neuloa kellonympäri niin en varmasti työpäivinä olisi ehtinyt neuloa sitä. Tunnissa reunaa syntyi 15 - 20 senttiä ja yhteensä reunaa oli paaaaljon... Reunakuvion oppi kuitenkin nopeasti ulkoa ja se nopeutti heti kun ei tarvinnut katsoa mallia koko ajan.
The edge took me longer than I had estimated and lucky for me, I knit it around the clock during the weekend because I only could knit about 15 to 20 cm in an hour, and there's a lot of border there.

Kaikenkaikkiaan mallikertoja neuloin 48, kaikki samansuuntaisina, mua ei häiritse se että toisella olalla köynnös kiipeää ja toisella laskeutuu.

Ja reunusta varten laskin silmukkamäärät seuraavasti: kerroksia oli 48 x 12= 576. Reunus kiinnitettiin joka toisesta kerroksesta, siis suunnilleen puolesta (= 288) mutta että reunus pysyisi suorassa niin tarvittiin n. 20% enemmän silmukoita. Sen laskin yksinkertaisesti näin: kerrokset x 0,6 ja tulokseksi sain 345,6. Tarvittiin kahdeksalla jaollinen luku ja lähin oli 344. Juu, en mä itse osannut tätä pähkäillä vaan apua sain POW knit-along-listalta, jossa joku oli tuon suhteen laskenut. Ja toi 48 mallikertaa tuli Tuulian vinkistä, kiitos. (se on jaollinen kuudella ja kahdeksalla)
I did 48 repeats of the pattern in all, and all in the same direction.
For the eyelet rounds of the border I counted the stitches by multiplying the amount of row by 0,6 and rounded it to next number divisible by eight (amount of attached rows of the border repeat)
Tää kuuluu taas niihin töihin joissa pingotus tekee pitsin. Ennen pingotusta se oli onneton ruttu...
Again, the fact that blocking makes lace, proved true...

Sitten se joutui pesuun, pesin sen laimennetulla Fairyllä niin että sain käsistä tulleen rasvan ja muut sutut pois, mä neuloin tätä kaikkialla, sisällä ja ulkona, koiranäyttelyistä kahviloihin niin että tulos oli kaikkea muuta kuin valkoinen.
First i washed it with mild diluted Fairy so all the grease from hands come off, and I squeezed all the water in a towel. I blocked it on my trekking bed and the squares helped to block it straight.
Vedet rutistelin pyyheliinaan ja sitten pingottamaan. Rakas insinööri piirteli mun pingotusalustaani ruudukon jonka mukaan on helppo saada huivi suoraksi, helpotti muuten paljon!































Teknisiä tietoja:
lanka: Grignascon Merinosilk, luonnonvalkoinen (vrt kylpyamme) suunnilleen 60 grammaa (pitää vielä punnita kun löydän meidän digivaa'an)
puikot: Addi 2,5 mm pyöröt, ensin 60cm, (EDIT: 66 g, punnitsin huivin) sitten reunan välikerrota neuloessa 150 cm (nekin oli vähän liian pitkät, lyhyemmillä puikoilla silmukat olis asettuneet paremmin. Reunusta neuloin siltä pitkältä pyöröltä ja Addin 2,5 mm sukkapuikolta, metalliselta. Bambu tuntui hiukan liian tahmealta tälle langalle.
Mitat: 169 cm x 55 cm, saataa vetäytyä hiukan pingotuksen jälkeen.
Muuta: tykkäsin mallista, se ei pitkästyttänyt vaikka toistuikin... vaati skarppiutta, varsinkin reunaa purin kerran jos toisenkin kun unohdin alkaa leventää :-) Merinosilk on ihana lanka, ostin heti lisää ;-)

Lisään kuvan huivista jonkun mallaamana kunhan tuo nyt kuivuu ja saan sen pois pingotuksesta.
Technical:
Yarn: Merinosilk by Grignasco, off white, about 60 grams (EDIT: 66 grams, I weighed the shawl)
Needles: Addi 2,5 mm circulars, first 60 cm then 150 cm for eyelet round. Dpns for border.
Measurement: 169 cm x 55 cm, may pull together when took out from blocking.
What else: I liked the pattern, it was not boring even if it repeated the same pattern, but it needed concentration... I frogged the border several times as I forgot to start increasing. Merinosilk is a lovely yarn, I bought lot's of more of it ;-)

Sanoin edellisessä postauksessa että vois pitää "sairaslomapäivän" ja tulin maalailleeksi piruja seinille: Jouduin kuin jouduinkin jäämään kotiin, kurkku on kuin kaktus ja olo kaamea. Nauti siinä sitten neulomisesta kun määräaika painaa päälle ja tulosta on synnyttävä ja olo on kaamea ...

Mitäs sitten seuraavaksi? Linda tilasi pipon Ainosta ja 'Teddystä, niin että varmaan sitten ensin se. Sitten Ene's on kesken, se loppuun... Mystery Diamond Shawl loppuun... siskon Amimono (no siihen on määräaika, joulukuun puoleenväliin mennessä pitäis olla valmis mutta lanka on paksua ja puikot seiskat että nou hätä) Helmiksen blogin kyselyyn mä sain muistaaksen seitsemän keskeneräistä mutta mitä ne loput on en muista enää ;.)

7 Comments:

At 12.9.2006 klo 21.55.00, Anonymous villasukka said...

Jonain kauniina päivänä hamassa tulevaisuudessa minäkin haluan tehdä tuon. On se vaan niin uskomattoman upea!

 
At 12.9.2006 klo 22.16.00, Anonymous Susanna L-A said...

U-P-E-A!

 
At 12.9.2006 klo 22.40.00, Blogger Tuulia said...

voi miten kaunis se on! Ajatella miten nopeasti sait sen valmiiksi, kun vielä 1,5 kk sitten se oli ihan alkutekijöissään. Tuossa on ollut ihan valtava työ! Onnittelut!

(pakkosaadaitsellepakkosaadaitsellepakko..)

 
At 12.9.2006 klo 23.32.00, Anonymous Helmis said...

UPEA!
Kyllä kannatti urakoida, onneks olkoon!

 
At 13.9.2006 klo 13.55.00, Blogger Lea said...

Kyselit mistä langasta minä ajattelin tehdär POW:n. Lanka on Jamieson & Smith, 1 Ply Cobweb Yarn, suunniteltu puikkokoko 2 mm.

Huvisi näyttää upealta, toivottavasti minäkin onnitun sinnittelemään sen valmiiksi.

 
At 13.9.2006 klo 15.23.00, Anonymous sirpale said...

Onneksi olkoon huivin valmistumisesta!

 
At 14.9.2006 klo 9.34.00, Anonymous Taiska said...

Todella kaunis huivi! Yritin aloittaa samaa mallia joku aika sitten, mutta jouduin jättämään kesken kun hermo meni. En kertakaikkiaan "pysynyt mukana" kuviossa.

 

Lähetä kommentti

<< Home