Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Keskeneräisten esittelyä / showin WIPs

Edit: kuvat ja kuvatekstit
Edit: pictures and captions

Nikke 15v rentoutuu rankan hiirenmetsästyksen jälkeen / Nikke the Cat, 15 years, is relaxing after a busy day hunting mice

On siis tullut neulottua viikon verran vain iltaisin. Loma siis loppui ja päivisin olen upottautunut nestekromatografian salaisuuksiin, tavoitteena löytää pikkuisia glykopeptidejä. Uuden opettelu on aina rankkaa, ja nyt tulee monta laitetta ja monta ohjelmaa jotka pitäisi hallita ja niiden lisäksi pitäisi vielä ehtiä lukea artikkeleita ja löytää niistä hyviä viitteitä sille mitä on tekemässä, jos joku olisi jo ennen tehnyt jotain samantapaista niin ei tarvitsis keksiä pyörää uudelleen.
For a week I've been knitting mostly only in the evenings. My vacation is over and during the days I have buried myself into secrets of liquid cromatography, my goal is to find some tiny glycopeptides. Learning something new is always exhausting and now I have several new equipments and many software prograns to learn, and in addition to that, should find lots of articles for a reference...
Kaikki kolme työtä ja Merinosilkin "yarn bra" / All three WIPs and "yarn bra" for Merinosilk

Mulla on siis kolme juttua tällä hetkellä tekeillä. Mun Print O'The Wave on edennyt nelikymmensenttiseksi (venyttämätön mitta) ja siinä on tällä hetkellä, odotas kun lasken, 17 mallikertaa , joka vähän paksummalla langalla olisi puolivälin paikka. Merinosilkillä yksinkertaisena neulottaessa taidan neuloskella vielä jonkin matkaa ennenkuin puoliväli on kohdillaan. Onneksi löysin KAL:n tällekin mallille ja sieltä löysin vinkit kuinka lasketaan ne ympäri neulottavat ja reunakerrokset jos mallikertoja joutuu lisäämään.Merinosilk on ihanan pehmeää ja tuntuu aina vaan paremmalta neuloa, yksinkertaisenakin - mikä on kyllä hyvä koska mulla on sitä vielä 300 grammaa odottamassa... yksi valkoisena ja kaksi vaaleanvihreänä. Tästä langasta tykkään. Paljon.
On the moment I have three WIP's. My Print O'the Wave has progressed so it is already 40 cm/16" (relaxed form) and I'm on... hold on as I count... on 17th repeat. With a bit thicker yarn, this would be the middle, but this Merinosilk is so thin that I need to knit a few more repeats until I can say that I've reached the middle point. I'm so happy that I found this KAL where I found advice how to calculate the amount of stitches to pick if there are more repeats than in the pattern.

I love this Merinosilk, it's so sof and feels all the time better to knit, even in single thread. Which is good since I have 300 more grams of it waiting to be knit... 100 g in white and 200 g in light green. I really like this yarn, a lot.
Sitten on tuo Ene's jota neuloskelen Sivillasta. Se on edennyt vaiheeseen jossa toistellaan niitä kahta kerrosta vähän erilailla kohdistaen ja kun katsoo vaan että miten kerroksen on määrä alkaa ja keskikavennuksen kohdalla vähän keskittyy, niin siinä on loistava seurusteluneule jota voi vaan neuloskella ja kaunista jälkeä syntyy. Mulla on jollain kerroksella hukkunut kavennus tai tullut ylimääräinen langankierto niin että keskikavennusten ympärillä olevat silmukat eivät aivan muistuta mallia mutta kyllä tuo tuntuu kaventuvan näinkin.
Then I have the Ene's I'm knitting from Sivilla (a wool/silk blend). It's perfect knit for watching TV or talking to friends, there's only two repeating rows now and the only thing I need to do is to check whrere to start and concentrate a bit in the center decrease.
Ja koska ostin petrolin väristä Alpacaa lisää niin paljon että niistä saa kunnon huivin, niin pakkohan sitten oli aloittaa Mystery Diamond Shawl, sitä kun mä olen jo kauan kuolannut.
And since I bought some more of Drops Alpaca in petrol, so that there's enough for a shawl, I just had to start the Mystery Diamond Shawl...

Näistä PoWlla on kiire, sen pitäisi olla valmiina syyskuun puolessa välissä mutta kun mä en halua keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan (tuntuis liikaa työltä sillä tavalla) niin nää muut on siinä sitten helpottamassa, pitävät kyllästymisen loitolla.
Of these three, only the PoW is urgent, it's supposed to be ready in mid September. But as I don't want to concentrate on just one work at the time (would feel too much like a job that way), I need those two to keep away the boredom :-)

Laitoin omalle Salaiselle ystävälleni paketin tuossa männäviikolla, toivottavasti se oli mieluinen... ja mun SNY viestitti edellisen postauksen kommenteissa että postia olis tulossa. En malttais millään odottaa, olo on kuin pikkuisena jouluaattona :-)
I sent my Secret Knitting Pal a package last week, I hope she liked it... And my SKP wrote me a comment in my blog that there's mail coming... I feel like a kid in Christmas Eve, can hardly wait :-)

Ja Susanna L-A, en ole unohtanut sua, en vaan ole ennättänyt postiin saakka sen aukioloaikoina menneellä viikolla. Sun palkinto on lähtee ihan kohta, lupaan.

6 Comments:

At 13.8.2006 klo 19.02.00, Anonymous Susanna L-A said...

Eipä hätää, maltan kyllä odotella! Hienoja projekteja sinulla meneillään.

 
At 13.8.2006 klo 20.44.00, Anonymous villasukka said...

Upeita huiveja tulossa - rupee sormia syyhyttämään :)

 
At 14.8.2006 klo 15.23.00, Blogger Soile said...

Enen yksi hyvä puoli on se että silmukat vähenevät loppua kohti, jolloin työkin etenee kuin siivillä. Tosin silmukoiden luominen ja tarkastuslaskenta alussa on yhtä...Suorakateen mallisissa taas tuntuu ettei maaliin pääse koskaan eikä ikinä.

 
At 14.8.2006 klo 16.37.00, Blogger Villasatu said...

Kiitos :-)
Kolme huivia kerrallaan taitaa olla hieman hajoittavaa...

Mä laitan suorakaidehuiviin aina välillä pienen silmukkamerkin jonka jätän paikoilleen, siitä sitten näen etenemisen. usein laitan silloin kun aloitan neulomaan ja uuden sitten seuraavalla kerralla, näkee vähän sitäkin että kuinka paljon on jaksanut neuloa milloinkin. Ei sitä jaksais jos ei yhtään näkis etenemistä :-)

 
At 14.8.2006 klo 21.09.00, Blogger juuli said...

Nuohan on aivan ihania huivinalkuja, etenkin tuo Eve silkkivillasta toteutettuna. Kivaa kun jaksat, itse tykkään pitsihuivista hurjasti mutta hermot ei riitä...

 
At 14.8.2006 klo 22.21.00, Anonymous Tikuttaja said...

Täällähän on oikea huivitehdas käynnissä, hyvältä näyttää... Olen myös miettinyt tuota Pow-huivia, mutta toistojen määrä arveluttaa, hmm...

 

Lähetä kommentti

<< Home