Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

lainattu kuva / a borrowed picture

Susanna L-A antoi luvan käyttää ottamaansa kuvaa palkinnosta jonka hän voitti blogini arpajaisissa, se oli siis tällainen. Kolme kerää Drops Alpacaa (yksi lempilangoistani), mitta, nalle ja Daim-suklaa.

Susanna L-A gave me a promision to use a picture she took of the price she won when I had a competition. So, this is what it was like: three balls of Drops Alpaca (one of my favourite yarns), a tape measure, a tiny bear and almond crocant chocolate.

Mä mittailin sitä POW-huiviani, tai siis tarkemmin sanottuna punnailin lankakerää. Mä kerin Merinosilkin kahdelle, suunnilleen 50 grmman kerälle ja nyt eka sellainen viidenkymmenen gramman kerä on vähän yli puolenvälin. Mulla on se huivin keskiosa loppusuoralla ja ihan kohta aloitan niitä ympärineulottavia kerroksia ja reunusta, ja mulla on vahva fiilis että koko huiviin menee alle sata grammaa Merinosilkiä. Niin että Tuulia, kyllä mä luulen että sun Merinosilk-keräsi (tai vyyhti, vai joko olet uskaltanut keriä?) riittää POWhen.

I weighed my POW and the yarn ball and came into conclusion that the 100 grams of Merinosilk would be enough for the whole stole. I wound the hank into two balls, about 50 grams each and now as I'm almost through the body of the stole, I'm only half way throuhg the first ball.

The Gathering of Lace on sitten ihana kirja. Siinä on toinen toistaan mahtavampia malleja joita tekee mieli aloittaa... ne pyöreät on tosi kivoja , ja sitten ne shetlanninneuleet, sellaiset seitinohuet, mutta paras kaikista on kuitenkin se Mediterranean Lace, hassunmallinen huivi joka neulotaan kolmesta osasta ja reunuksesta. Se olis just Merinosilk-malli.

I just love the book The Gathering of Lace. There is lovely patterns, one after another, and I would like to start every one of them. All the round things are nice, and the Shetland pieces.... but the best of all is the Mediterranean Lace, a shawl with funny shape that is knitted from three parts and an edging. That would be a perfect pattern for Merinosilk...

Jaa-a, Rakas Insinööri kuorsaa kuin höyryjyrä tuolla makuuhuoneessa, taitaa olla parasta liittyä seuraan, kuorsaamaan.

Huomenna on muuten villakoirien ratajuoksukisat Tuomarinkartanon Vinttikoiraradalla, se on avoin kaikille villakoirille kokoon katsomatta. Tulkaa mukaan, koirilla on tosi kivaa!

Oh, well, Darling Engineer is snoring like a heavy duty machinery in my bedroom, I'd better join in, if I want to wake up early...

Tomorrow is a track race for poodles in Greyhound Track in Tuomarinkartano. Come to see or let your dog take part, the dogs love it!

5 Comments:

At 31.8.2006 klo 6.37.00, Blogger Tuulia said...

hienoa hienoa, jos yksi vyyhti riittää! En ole raaskinut (viitsinyt) keriä vielä, odotan että synttärilahja eli kerijälaite ja vyyhdinpuu tulevat Paten mukana :)

Oliko ne puikot 2,5 mm vai muistanko väärin?

 
At 31.8.2006 klo 7.00.00, Blogger Villasatu said...

Tuulia: Jeeps, 2,5 mm ne on. Sillä saa mun mielestä sellaista sopivan tiivistä neulosta. Jos on kamalan löysä käsiala, 2 mm voi olla vielä sopivampi.

Ja joo, keriminen paljain käsin voi olla rankka kokemus (kestää kauan), osoittaa kyllä parisuhteen kestävyyden - jos mies kestää pitää lankavyyhtiä 2-3 tuntia, se kestää mitä vaan :-) . Mun vyyhdinpuu on kokonaan puuta ja niitä vyyhtiä pitäviä rimoja piti hiukan hioa kun lanka tarttui muuten kiinni. Hieno hiekkapaperi selvitti sen aika nopeasti.

 
At 31.8.2006 klo 12.22.00, Blogger Soile said...

Vielä sellainen kysymys, kuinka monta mallikertaa sulla on tuossa vierekkäin? 4? kuinka leveää on tulossa? kun olisi vähän itsellekin tuo huivi mielessä, kunhan saan tilaamani merinosilkin käpäliini.

 
At 31.8.2006 klo 12.46.00, Blogger Villasatu said...

Soile:
siinä on neljä mallikertaa vierekkäin, ja pelkästään tuo keskiosa kevyesti pingotettuna on 32 senttiä (kuva siitä on aikaisemmassa postauksessa, 13. elokuuta)ja mä arvelen että reunat tois siihen ehkä 10 senttiä yhteensä lisää (tai vähän sinne päin)kun reunan leveimmässä kohdassa on 18 silmukkaa, suunnilleen neljäsosa keskiosan silmukkamäärästä.

 
At 31.8.2006 klo 12.52.00, Blogger Villasatu said...

ja vielä: käykää liittymässä Print o'the Wave knit along-ryhmään, siellä jutellaan just siitä kuinka muunnellaan ohjetta, kun on lisäilty tai vähennelty rivejä tai mallikertoja.
osoite:
http://groups.yahoo.com/group/wave_stole/

 

Lähetä kommentti

<< Home