Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

maanantaina, elokuuta 28, 2006

Olen minä neulonutkin... / I've been knitting too...

...Kaiken muun lisäksi. POW on nyt 100 senttiä (43 mallikertaa) pingottamattomana ja vielä kai pitäisi jonkin verran neuloa. Merinosilkki yksinkertaisena on jonkin verran ohuempaa kuin alkuperäisohjeen lanka niin että se ohjeenmukainen 34 mallikertaa ei kyllä riitä minnekään :-)

...In addition to many other things. POW is now about 100 cm long (43 repeats) unblocked and I suppose I should knit a bit more. The Merinosilk is a bit thinner than the yarn in the pattern so the suggested 34 repeats do not go very far.

Mä pingotin pätkän huivia ja mittasin: kymmenen mallikertaa pingotettuna on suunnilleen 28 senttiä, ja laskettuna tosta 43 mallikertaa olis about 120 senttiä. siihen tulis reunaa 2 kertaa viisi senttiä eli lopputulos ois jotain 130 senttiä tänhetkisen mitan kanssa. Ehkä mä neulon vähän lisää, vielä pari kolme päivää. Sitten täytyy jo alkaa neuloa reunaa, aikaa on enää vähän viidenteentoista päivään.

Nyt jo pelottaa sen reunan neulominen tai paremminkin ne kulmat, mun pitää laskea silmukkamäärät reunaan itse ja en oo tehnyt sitä ennen...

Mutta on sitä kiva neuloa, mä jo suunnittelen seuraavaa merinosilkkineuletta, tosin pitää kyllä tehdä ne keskeneräiset ensin loppuun...

I blocked a short piece of the shawl to experiment, and measured a bit: ten repeats gives about 28 centimeters when blocked, and calculated from that the 43 repeats would be about 120 centimeters (about 47"). With the border it would make 10 more centimeters (4 more inches) so maybe I'll just knit a couple of days more. Then I need to start knitting the border, I only have so many days until the 15th.

I'm already a bit apprehensive about knitting the border, especially the corners... I need to count the stitch count myself, and I haven't done it before...


I like to knit it so much, the Merinosilk is so lovely and I'm already planning on my next knit with it. Of course I have to finish the UFO's first...

Koska valmiita töitä ei oo ja muut keskeneräiset on joskus jo kuvattu, neulontaosuus päättyy tältä päivältä tähän, seuraavaksi koirajuttuja/ The knitting part ends here, there's no finished objects because of the POW... following is dog stuff.

Luonnetesti oli siis sunnuntaina. Orvokki sai 142 pistettä, ja suullisen arvion" kiltti, mukava ja helppo koulutettava". Muuten tulokset olivat sellaisia kuin olin ajatellutkin mutta sen kotona osoittama leikinhalu ja taistelutahto ja metsästysinto loistivat poissaolollaan. Ehkä ne sitten ovat opittuja ominaisuuksia joita se ei käytä tilanteessa jossa sen pitää tehdä omia päätöksiä. Mene tiedä. Joka tapauksessa oli hauska saada ulkopuolinen arvio koirastaan ja vielä sellainen josta (melkein) tunnisti koiransa.

Kuvassa kelkka jota vedettiin kohti koiraa, tässä kai koiran ois pitänyt hyökätä kelkan kimppuun... Orvokki haistoi sitä ja totesi elottomaksi ja sitten ei enää ollut kiinnostunut koko kelkasta. (oispa joku sanonut mulle että pitäis seistä ryhdikkäästi, vetää vatsa sisään :-P)

tässä tulos: Toimintakyky +1 (15) Kohtuullinen
Terävyys +1 (1) Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu 3 (3) Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 (-10) pieni
Hermorakenne +1 (35) hieman rauhaton
Temperamentti +3 (45) Vilkas
Kovuus +1 (8) hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 (45) hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauspelottomuus + laukausvarma
loppupisteet 152-10 = 142 pistettä

Tuomareina olivat Bengt Söderholm ja Marja Malmisalo

Edellisenä yönä mä näin painajaisia, näin unta että Orvokilla oli juoksu ja että se testi pitäis peruuttaa... Vielä aamulla herättyä mä olin varma että se oli alkanut ja olin vähällä alkaa tarkistaa asiaa... vasta kun oikeasti heräsin, muistin että sehän on leikattu joten ei sille voi juoksua tullakaan.

Orvokki tässä hurmaa tuomareita, tais luoksepäästävyyspisteet tulla ihan ansiosta...

Orvokki was tested with a official Finnish dog character test and got 142 points. The result tells about a dog that is easily trainable, open and kind, will not freak out if something unexpected happens... The judges try it in many ways, observing it's reactions to various stimulae.

In the first picture was a sledge that gives an idea how the dog functions under pressure, the sledge is a threat and it is supposed to react to it and when the threat ends, the sledge stops, that is, the dog is supposed to go and see what it was.

The second picture is about testing how the dog accepts strangers in a situation that the owner does give no support. Orvokki is a very friendly dog :-), the judges loved her...

Vielä yks juttu: Big Brother alkaa huomenna. Tuliskohan sitä kateltua tänä vuonna..

4 Comments:

At 29.8.2006 klo 4.16.00, Blogger Tuulia said...

onpa kaunis toi sun huivi! Paljonko siihen menee sulla lankaa? Mulla ois yks vyyhti tota kans ja toivottavasti se riittää..

Niin siitä reunasilmukoiden laskemisesta. Muistaakseni siinä reunuksessa on 16 krs mallineuleessa, siis 8 krs millä se yhdistyy (joka toinen kun neulotaan kiinni reunaan) mutta keskellä vaan 12 eli 6 reunasilmukan verran. Mie tekisin niin, että neuloisin niin monta mallikertaa, että reunasilmukoita on 6:lla ja 8:lla jaollinen määrä, eli esim 48 mallikertaa. Silloin reunasilmukoita oisi 48 x 6 = 288 per pitkä puoli joka riittää 36 reunapitsikertaan. (Toivottavasti tästä ottaa tolkkua.) Eli vain 5 mallikertaa vielä, ja sitten voit alkaa jo tekeen pitsireunaa :) Se onki nopee tehdä, kun neuloo sukkapuikolla :)

Onnea projektiin!

 
At 29.8.2006 klo 8.31.00, Anonymous Susanna L-A said...

Moikkamoi, kuva palkinnosta tulee ihan kohta mun blogiin, voit sieltä sen napata jos haluat. Kiitokset vielä kerran, palkinto on ihana!

 
At 29.8.2006 klo 8.55.00, Blogger Altocumulus said...

Huivista tulee upea!
Ja onnea Orvokille hienosta tuloksesta! Vallan kelpo koira, eihän villakoirankaan pidä olla mikään hurjapää. Se taistelutahtohan nimenomaan tulee esille leikin lisäksi tuolla kelkalla eli ne koirat jotka ei tykkää vetoleikistä, voivat osoittaa kelkkaa kohti taistelunhalua. Meidän vanhempi doggi oli samaa mieltä tuosta leikkimisestä ja kelkasta. ;)

 
At 30.8.2006 klo 20.14.00, Anonymous rebekka said...

Voi jos viitsit käydä katsomassa. Ottaisin sitä 500-600 g. Olet todella ystävällinen:-)

 

Lähetä kommentti

<< Home