Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Loman aikaansaannoksia / What I've done on my vacation

Onpas pitkä aika edellisestä postauksesta... Mutta mä oon ollut lomalla, jos sillä saisi vähän anteeksi. Mutta ahkera olen ollut.

Wow, It's been a while. But I've been on vacation, if that coutns for an excuse... But I have been busy anyway.

Edellisen postauksen lopussa mainitsin että aloitin Kirin (pdf), no nyt se on valmis. Valmis ja pingotettu.Siitä tuli pehmoinen ja suloinen, aikalailla sellainen kuin olin ajatellutkin. Kuvio on kaunis mutta se ehkä olisi ollut parhaimmillaan yksivärisenä, näin jälikäteen ajateltuna. Mutta: mulla oli vain kaksi kerää valkoista, ja tuo yksi vihreä, ja tästä langasta sen halusin. Muuten olisin ottanut molempia enemmänkin mutta siellä Tanskalaisen lankakaupan alennuskorissa oli vain nuo kerät.

Ja koska mulla oli vain nuo kolme kerää, lanka loppui keskin reunuksen neulomista. Sain sen kuitenkin sellaiseen vaiheeseen että reunasta tuli oikein kaunis eikä keskeneräisen näköistä ollenkaan. Se keskeneräisyys on vain minun ja blogini välinen salaisuus :-) Tuo ruttukuvan vieressä oleva hiutale on se mitä lankaa jäi. Ei riittänyt enää yhteen kerrokseen.


In the end of the previous post I mentioned that Kiri (a pdf) was on needles. Now, It's finished. Ready and blocked. It became soft and sweet, just what I wanted it to be. The pattern is beautiful but maybe it might have been best in one colour, in afterthought. But: I only had two balls of white an that one in green and I wanted to knit it with this yarn. I would have bought more of each but the Danish yarn store only had those in the sale-basket.

And, because I only had those three balls, I ran out of yarn in the middle of the finishing border. Luckily I managed to knit it such that it looks pretty much finished and so the incompletenss is only a secret between my blog and I :-) The flake besiden the unblocked fuzzy pile is what's left of the yarn. Not enough for a single row.
Tässä tekniikka:

Kiri, ohje Polly, All tangled up-blogi
Lanka:
Katia Ingenua, kaksi valkoista ja yksi vihreä-violettikirjava. (50g/ 140m)Lankaa jäi metri.
Puikot: Addi-pyöröt 5 mm/80 cm
aikaa kului : viikko, sillointällöin neulomista.
Koko valmiina: 92 cm/ 180 cm.
And here's the tech part:
Kiri by Polly, All tangled up
Yarn, Katia Ingenus 2 white and 1 green-violet (50g/140 m)
Needles Addi cirular, 5mm/80 cm
Time spent: a week

Finished size: 92 cm/ 180 cmKirin jälkeen olikin sitten aloitettava The Print o'The Wave, siitä pitäis tulla huivi syyskuussa olevaan väitöskaronkkaan. Työkaverini väittelee ja sinne pitää pukeutua parhaimpiinsa, tietysti. Musta iltapuku ja jonkun värinen huivi, en ole vielä päättänyt. Siksi aloitin neuloa valkoisesta Merinosilkistä, senhän voi sitten värjätä kun saan värin päätettyä.

Mallikuvio on oikein kiva neuloa, ja kaunis. Aloitin sen eilen aamulla ja sitten neulontatapaamisessa jatkoin. Nyt onkin jo sitten valmiina jo vähän enemmän kuin kuvassa. Tein virkkausketjualoituksen ekaa kertaa,
onnistui ihan hyvin. Mä ajattelin tehdä huivin yhtämittaa koko pituuden, mua ei häiritse vaikka kuvion suunta vaihtuu.

After Kiri I had to start the Print o'The Wave. It's supposed to be my stole for a formal dissertation dinner in August. A collegue of mine will defend his doctoral thesis and I must of course dress up
for the occasion. Black evening dress and a stole of some colour, that I have not yet decided. That's why I started with off-white Merinosilk, that I can dye once I've decided on the colour.

The pattern is very nice to knit, and pretty too. I started it in the mornig and continued in our sticth meeting last night, and now I have somewhat more than in the picture. I used the provisiona cast on, on a crochet chain, for the first time, and it went well. I decided to knit it all the way
up, if the pattern is upside down on the other shoulder, does not bother me.
Lanka: Grignascon Merinosilk (100 g/1400 m) yksinkertaisena
Puikot, metalli-Addi-pyöröt, 2,5 mm
Miltä tuntuu: toistaiseksi ok.

Yarn: Merinosilk by Grignasco (100g 1400 m)
Needles: Addi metal circular, 2,5 mm
How do I feel? Ok, so far.

Lomalla Rakas Insinööri alkoi taas tapansa mukaan rakentaa. Ensin poistettiin vanha, hyvin huonosti rakennettu kuisti ja sitten alettiin suunnitella uutta tilalle. Nyt on myös palattu tilanteeseen, jolle on rakennuslupa aikoinaan haettu ja saatu. Edellinen asukas suhtautui kaikenlaisiin lupamenettelyihin aika luovasti...

Umpikuistin tilalle tulee avomalli, valokatteella. Ja siihen sitten keinu mulle...

Ekassa kuvassa kuisti ennen ja toisessa kuvassa tilanne jälkeen. Kunhan rakennelma on valmis, tulee uusi kuva.
On his vacation Dear Engineer started building again. He ripped off the badly build front porch and will build a new open veranda instead. And I will have a swing on it...

The first picture is a situation before and the second is after some deconstructing work.

3 Comments:

At 28.7.2006 klo 18.46.00, Anonymous Helminalle said...

VSB :)!

Kaunis tuo sun Kiri, kiva kun siinä on persoonallisesti nuo raidat. Tykkään!

 
At 30.7.2006 klo 20.17.00, Blogger Villasatu said...

Kiitos, Helminalle, mäkin tykkään siitä. Se on ihanan pehmeä ja lämmin lisäksi...

 
At 30.7.2006 klo 22.22.00, Blogger juuli said...

Aloittamasi huivi vaikuttaa ihanalta - etenkin lanka! Grignascon merinosilk, lääh. Ja Kiri on oikein mallikas raidan kanssa.

 

Lähetä kommentti

<< Home