Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Taistelu / a fight


Mun piti näyttää kuinka hienosti kerinpuilla ja kerijällä saa aikaan kauniita keriä. Tosta noin vaan... Mutta eihän mikään suju kuin elokuvissa.

materiaalina oli Grignascon Merinosilk, valkoisena. Mä olin jo kerinyt yhden vyyhden, ja tapellut sen kanssa, mutta sain sen kerittyä. Siihen meni varmaan kolme
tuntia...
I was going to show how easy it is to wind perfect balls with a winder, just like that, but nothing ever goes right like in the movies...

I had two hanks of white Merinosilk by Grignasco and I had already wound one hank into balls. I fought with it almost three hours but managed to get it wound.

Tästä vyyhdestä puolet oli jo keritt
y (siihenkin meni aikaa, tämäkin vyyhti oli sotkussa) mutta tää loppu oli kertakaikkisessa solmussa. Ei puhettakaan että olisi voinut käyttää kerinpuita ja siispä R. Insinööri seisoi kädet ojossa kun minä kerin lankaa käsin. Sitä muuten on koko vyyhdessä 1400 m ja puolikkaassakin 700.

From the other hank I wond the first half yesterday, that took also plenty of time, the hank was a mess, but the rest of it, this one, this was a total disaster. No hope that I could use the hank holding device and that winder since it was all tangled up. So Dear Engineer stood in front of me hand erected outwards and I was winding by hand. The hank contains 1400 meters of yarn, incidentally, and the half of course has 700 m.
Kaikki se 700 metriä kerälle ja sitten siirtämään sitä sellaiselle tasaiselle konekerälle. No se vielä sujui, joten kuten. Mutta sitten ajattelin ottaa korjauskierroksen kun sillä ekalla vääntämisellä kireys vaihteli ja se ei oikein ollut hyvä. Sitten alkoivat ne vaikeudet. kerä alkoi purkautua miten sattuu ja lopulta oli pakko katkaista lanka. Loppujen lopuksi lankaa meni hukkaa vain neljä grammaa , metreistä en tiiä. Mulla on vielä kaksi vyyhtiä Merinosilkiä odottamassa kerimistä, pelottaa vähän :-)

I managed to wind 700 m by hand and started to rewind it to obtains a smooth nice ball. That went fairly well. but then I decided to re-rewind it because on the first round the tension was not even and that started the real trouble. The ball started to unwind unevenly (a mild understatement) and in the end, I had to cut the thread. In the end, I lost only about four grams, how many metres, I have no idea. I have still two hanks of green Merinosilk waiting to be wound, I feel a bit apprehensive about it.
Sain mä sentään muutaman kerän kerittyä, ne oli tarjousmohaireja Menita Outletista, 2.90/100 g. Kuiduista en tiiä, eikä myyjätkään osanneet sanoa, mutta on niissä villan tuoksua. Ainaskin vähän. Vihreä on ohutta, suunnilleen 200 m/25 g ja sininen vähän paksumpaa, 180 m / 50 g. Niitä oli kiva keriä.

I managed to wind some balls, they were mohairs that were on sale in Menita Outlet, 2,90 Euros per / 100 g. What fiber they are, I have no idea, and the sales lady could only guess, but they smell like wool, at least a bit. The green is thin, about 200 m /20 5 and the blue one is a bit thicker, 180 m/ 50g. Those were fun to wind.

5 Comments:

At 14.7.2006 klo 14.04.00, Anonymous mennahuu said...

Otan osaa, joskus Merinosilkin keriminen on yhtä h****ttiä... metrejä piisaa ja piisaa. En omista kerijää mutta haaveilen sellaisesta. Kerinpuiden pyörittäjien koulutus on vielä kesken, joten käsinkeriminenkin on vielä jokseenkin takkuista. Taidan edelleenkin vain uneksia kerijälaitteesta...

 
At 16.7.2006 klo 19.55.00, Blogger Susanna said...

Uijui, ja minä kun olen menossa merinosilkkiä ostelemaan huomenna. Oon kyllä jo etukäteen tätä kammonnut, mutta enköhän mä sen kerälle saa :D

Toi blog this -nappula on kätevä ainakin jos haluaa vaan nopeasti laittaa jotain. Jos sulla on monta blogia, oikeasta yläreunasta pystyy valitsemaan mihin niistä haluat kirjoittaa. Mut sillä ei kai voinut laittaa kuvia jos oikein muistan.

 
At 16.7.2006 klo 20.02.00, Blogger Villasatu said...

Se eka vyyhti onnistui kun matkassa oli reilusti kärsivällisyyttä, ja apukädet. Samoin se toisen vyyhden keriminen. Toinenkin puolikas olis onnistunut jos olisin ymmärtänyt aloittaa kerän ulkopuolelta sen uuden kerimisen. Nää toista väriä olevat vyyhdit näyttää olevan vähemmän sotkussa mutta ennen kerimistä hengitän kyllä syvään :-)

Rohkeutta Susanna, ja pitkää pinnaa :-)

 
At 16.7.2006 klo 22.42.00, Blogger muoriska said...

Selkään taputus, itsekin olen välissä saanut harmaita hiuksia grinaskon merinosilkin kanssa.. mutta eiks se mikä ei tapa vahvistaa ;)

 
At 17.7.2006 klo 19.59.00, Blogger Gelsomina (Jill) Lucchesi said...

Hi Villasatu,
Wanted to reply to your posting on my blog about spinning our dogs' fur!

Thank goodness that Friday is such a big dog, I've got about 1/2 of a pillowcase full of fiber already, and that's from 5 times combing him. I add my little Japanese Chin Basil's hair to it; it would take YEARS to get enough fiber to spin from him!

Hey, my mom is Finnish! She did not teach us kids to speak Finnish unfortunately. Where do you live in Finland? I saw your blog photos, Finland is very beautiful!

:-) Jill
gelsominalucchesi.blogspot.com

 

Lähetä kommentti

<< Home