Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Aika lämminta /moderately warm

Sitten edellisen postauksen on ehditty viettää ainakin yksiä synttäreitä, käydä lankaostoksilla, yksissä nimijuhlissa, mummolassa ja töissä, hoitaa yksi ensiaputapaus, ja sitten neuloa. Hengästyttää vain hieman.

Ekassa kuvassa synttärityttö Linda 11v koristaa kakkua mansikoilla ja päivänkakkaroilla. Kuvassa mukana Liisan Lilja

Since the last post we've had a birthday, gone shopping for yarn, gone to a naming ceremony, to grand parents, to work and have given first aid to someone. And have done some knitting. I'm just a little out of breath.

In the first picture we have the birthday-girl, Linda 11 years. She's decorating her cake with strawberries and daisies. With Linda we have also the shawl Liisan Lilja, the link is to it's pattern, only in Finnish, I'm afraid, but it is in charted form so go ahead and try it anyway.

Nimijuhlat vietettiin Vammalassa ja päivä oli kuuma. Siskolla on onneksi vanha talo jonka puutarhassa puut ovat myös suuria ja vanhoja niin että me sitten istuimme vanhan kippuraisen omenapuun alla nauttien ihanasta säästä.

Nyt otin oikein asiakseni bongata ne molemmat käsityökaupat Vammalasta, jos joskus sinne osuisi niin että kaupat ovat auki. Yleensä vaan ollaan paikalla niin että ne eivät auki ole.

Tämä ensiaputapaus olikin hurja juttu. Naapurin 17-v poika oli yksin kotona (perhe oli mökillä) ja veisteli mattoveitsellä puuta. Veitsi tietty lipsahti kämmeneen ja teki hurjan näköisen haavan josta verta tuli PALJON. Onneksi pojalla oli malttia lähteä hakemaan apua... Kalpeana ja järkyttyneenä hän tuli soittamaan ovikelloa. Haava oli niin paha että mä vain puhdistin haavaa vähän ja kaivoin kaapista puhtaan pyyhkeen ja sitten lähdettiin kuljettamaan poikaa Jorviin lääkärille. Haavaan laitettiin neljä tikkiä mutta muuten poika selvisi pelkällä säikähdyksellä.

During the weekend we went to attend a naming ceremony of my sister's baby boy, it was a beautiful ceremony where baby's dad gave a speech and the grandmother read a poem to him. The day was hot and steamy, so luckily my sister lives in a hundred years old house where the trees are old too. So we sat under an old apple tree and enjoyed the lovely summer day.

Visiting Vammala, I wanted to find the local craft stores and so I did. Maybe some day I get there so that the stores are open too...

The first aid case was a pretty wild one. The 17-years old boy from next door had been home alone (his family was on their summer cottage) and he had been carving wood. The knife slipped and made a gaping wound in his palm and there was A LOT of blood. Thank goodness the boy was wise enough to leave and get some help, and he came here to ring the doorbell. The wound was so bad that I could only wash his hands a bit and find a thick dressing for it and drive him to hospital. He got four stitches but otherwise there was no permanent damage. Lucky one, that.


Sisko oli käynyt värianalyysissä ja koska me ollaan ihan saman värisiä ihosta ja hiuksista ja vähän silmistäkin, mä kaivoin DMCn muliinilankavärikartan ja etsin ne värinumerot langoista. Sitten tänään menin Sinooperiin ja löysin melkein kaikki. Vähän aikaa pähkäilin että mitähän niistä langoista sitten oikein tekisi kun iski väläys. Tietty neulon niistä tuollaisen sateenkaarijutskan, sitä voi sitten käyttää värimallina kaupassa... Muliinilankaa on muuten aika hauska neuloa, merseroidu puuvillalanka tekee kauniin pinnan.

My sister had been to a colour analysis and since we share the colours of skin, hair and bit of the eyes too, I dug up the colour chart of DMC and looked the colours up there. Today I went to the local crafts shop Sinooperi and found almost all of them. For a short while I had no idea what to do with them but then came the brainstorm: I would knit a rainbow thingy out of them, I could then use it as a colour chart when shopping. The mouline floss is fun to knit, the mercerized cotton gives a beautiful fabric.


Sit ois vähän Merinosilkkiä ja Kid Silk Hazea joita tarttui mukaan keskustan Menitasta. Tuo sininen on jotain paksua jota neulotaan 15 mm puikoilla, nimeä en muista kun kerät lähti Lindan mukana mummolaan ajanvietteeksi. Aika hauskaa joka tapauksessa.

Then I have some Merinosilk and Kid Silk Haze that I bought from Menita in Helsinki. The blue yarn is something really thick that is being knitted with 15 mm thick needles. I have no idea about the name since they went with Linda to Granny's for her pastime.

Omenapuussa roikkuu tällä kertaa Liisan Lilja, vähän todistetta siitä että ihan laiskana ei täällä olla oltu. Vielä mallikerta niin se on valmis kummitytön synttärilahjaksi. Omenapuukin on edistynyt sitten kesäkuun alun, nyt siinä on ompun alkuja...

I hang my WIP on the apple tree, it's this Liisan Lilja-shawl, as a evidence of a progress... One more repeat and it's ready for a present for my God-daughter. Also the apple tree has progressed, there's apples now...Hassu juttu kävi, mä en töissä ole jutellut neulomisesta tai bloggaamisesta, se on ollut vähän sellainen yksityinen nautinto ;-) mutta eilen yksi työkaveri kysyi että "onkos sulla sellainen neuleblogi?" Hiukan hämmästyin, hän ei lainkaan ole tyyppiä joka lukee neuleblogeja... mutta valkenihan se kun hän selitti että serkkunsa oli nähnyt mun blogin ja yhdistänyt asioita toisiinsa. Maailma (tai netti) on sitten pieni. Aika hauska juttu...

A funny thing happened. I haven't mentioned knitting or blogging much at work, they have been sort of private pleasures :-). Then, yesterday a collegue asked me if I had one of those knit blogs. I was a bit perplexed since he's not really a type that reads knit blogs.. but it cleared when he told that his cousin had seen my blog and she had put two and two together. How small the world (or Internet) is... It's a funny thing.

5 Comments:

At 12.7.2006 klo 8.27.00, Blogger Siniset Silmukat said...

Liisan liljasta on tulossa hieno! Onneksi ensiaputapauksestakin selvittiin säikähdyksellä, onneksi olitte kotona.

 
At 12.7.2006 klo 9.43.00, Blogger Sini said...

Kiva tuo Liisan Lilja :)
Kidsilk haze-kerä on ihanan väristä ja pehmeän näköistä.

 
At 12.7.2006 klo 11.23.00, Anonymous Helminalle said...

Hauskoja yhteensattumia on maailma pullollaan :)!
Tästä postauksestakin niitä löytyi aika monta :)..

 
At 13.7.2006 klo 10.16.00, Anonymous Anonyymi said...

Oisko se paksu lanka Sirdarin Biggaa? Liisan lilja näyttää ihanalta.
Saanko varastaa tuon väri-idean? mulla on 11 vuotta vanha väri paletti, joka kulkee mukana yleensä aina, mutta tuo on hauska juttu.
Kesäterveisin seijap

 
At 13.7.2006 klo 10.33.00, Blogger Villasatu said...

Kiitoksia Liisan Lilja kehuista :-) Se tulee sopimaan kummitytölle hienosti, hän on sellainen blondi... Malli on mahtava, helppo mutta näyttävä. Sillä saa itselleen helpolla taitavan neulojan maineen ei-neulovissa lähipiireissä, ja sitten vaan paistatellaan ;-)

Seijap: varasta ihmeessä. Ja Biggahan se paksu lanka tietty oli. Tyttö haluu neuloa siitä itselleen kaulaliinan, tai kassin tai jotain. Tai loppujen lopuksi äiskä neuloo sen jotain :-)

Helminalle: täs käy kuitenkin niin että mekin tunnetaan eikä tiedetä sitä ;-) Tai ainakin sukulaiset tuntee toisiaan...

 

Lähetä kommentti

<< Home