Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Heleä helmikuu / Fair Ferbruary


English in the end.
Helmikuu näyttää siltä kuin kevät olisi jo pitkällä. Onneksi luonto ei ole vielä herännyt, joitain yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta. Olen kuullut sinivuokoista ja itsekin nähnyt pensaita hiirenkorvalla.

Nyt kuitenkin sataa lumiräntää ja maa on valkoinen. Tähän harmaaseen ja värittömään helmikuuhun oli välttämätöntä saada väriterapiaa. Tämä syntyi. Revontuli-huivi.
On tähän helmikuuhun kuulunut muutakin. Kirjanjulkistustilaisuus oli mukava ja kodikas. Sieltä kotiin tuomisina oli uusi suomalainen neulekirja. Punokset Puikoille on täynnä upeita malleja ja kauniita kuvia. Neuleet on suunniteltu oikeille, eläville ihmisille ja siksi ne näyttävät niin hyviltä kirjassa ja luonnossa. Järkevimpään hintaan sen voi ostaa Hobboksista tai suoraan kustantajalta. Jostain syystä moni kirjakauppa haluaa pitää hinnan korkeana, silläkin uhalla että kirja jää hyllyyn.

Kirjanjulkistamista ennen hain neuletunnelmaa Priimasta, ostin sieltä tuon Revontulen langan, kaksi vyyhtiä upeaa punaista liukuvärjättyä vironvillaa ja ihania Jitterbug-lankoja. Jitterbugit ovat pehmeää merinovillaa joten niistä olisi muuhunkin kuin sukkiin, saas nähdä mihin ne päätyvät.Keriminen oli hauskaa... kissankin mielestä

Tuossa alkuvuodesta valmistui taas yksi pyöreä ihanuus, äiti tilasi kesällä huivin ja toteutin sen Kamenasta, mallin nimi on Desert Sun. Kissa mittakaavan vuoksi. Ravelryssä on lisää yksityiskohtia.
Short in English: This February has been so gloomy and dark wihtout the snow that usually covers the ground this time of year, that I needed to make me something bright. So this Revontuli was born. It's made out of Estonian wool in rainbow colour way and certainly brings colours into world. I love it!

The Jitterbugs were bought just out of shear need to have soft merino wool in lovely colours. Maybe I will even knit something out of them, eventually :)

And finally, this lovely red shawl I knit to my mom. She asked me to knit her something and she chose this deep red wool. Knitting it was a drag but the finished shawl made it all woth it. I even could do it again (some day) .

5 Comments:

At 24.2.2008 klo 18.38.00, Blogger Villasukka said...

Mielettömän upea Ruska! Ja tuo jälkimmäinen huivi saa minun pitsisormeni syyhyämään suunnattomasti - ihana! Meilläkin katzit rakastavat kerimistä ja vyyhteämistä, sitä pitää kytätä läheltä ja mieluummin vielä osallistua...

 
At 24.2.2008 klo 22.52.00, Blogger Tanja said...

Onpa Revontuli-huivissa upeat hehkuvat värit!

Montako vyyhteä Kamenaa tuollaiseen pyöreään huiviin menee?

 
At 24.2.2008 klo 22.59.00, Blogger Villasatu said...

Villasukka, kiitos :-) Tiku törkki nenäänsä vyyhdinpuuhun ja hämmästeli kun se osui... ei voinut jättää sitä rauhaan kuitenkaan.

Tanja, siihen meni ihan pikkuista vaille 2 vyyhtiä Kamenaa. Reunus söi yllättävän paljon lankaa.

 
At 15.3.2008 klo 21.54.00, Anonymous Sandra said...

wow ! the rainbow shawl is wonderful ! A real escape from winter ! :-)

 
At 12.4.2008 klo 16.53.00, Blogger Limeadine said...

Vitsi mitkä värit revontulessa! Sopii varmasti käytettäväksi mustan kanssa.

 

Lähetä kommentti

<< Home