Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

pinkki paketti


No ei oikeasti ihan pinkki vaan ennemminkin mansikkajätskin vaaleanpunainen oli sisältö tässä Lankaa,lankaa,lankaa -blogin palkintopaketissa, bongasin tasaluvun 30 000 (Onnea vielä!)
Vaaleanpunainen on Coatsin Lyriciä (100% puuvillaa) ja puikot ovat siihen sopivat 4,5 mm. Valkoinen on hauskaa valkoista lenkkilankaa, Filatin Marbella:a, puuvillaa sekin. Ja kuinka ollakaan, Katri oli lukenut ajatuksia ja vaistonnut akuutin suklaantarpeen, Dumle kesti paketissa juuri ja juuri kuvaamisen ajan. Sitten se oli pakko syödä :-) Kiitos Katri! Langat odottelevat vielä vähän aikaa inspiraatiota... heti ensin tuli mieleen että mä haluaisin itselleni pehmopossun! Vaaleanpunainen pitsilaukku olis kanssa aika kiva juttu.
Zetor valmistui viimetingassa, perjantaiaamuna. Illalla mentiin sitten työkavereiden läksiäisiin vielä pingottamaton huivi harteilla mutta se ei menoa haitannut. Sunnuntaina sitten pingotin ja auringossa kesti vain hetken että ohut pitsi kuivui. Taidan kuitenkin ottaa uuden kuvan tämän tilalle jos vaan muistan... Kuvasta poiketen huivi on kaunis :-)

Maanantaina tuli käytyä Vantaan neuletapaamisessa ja Jumbon Stockalta tarttui mukaan saksalainen pitsiliinalehti. Muutama malleista sopisi loistavasti huiviksikin, varsinkin jos lankaa muuttaa.Tämä esimerkiksi, vähän paksummasta langasta neulottuna olisi aika hyvä... Ohjeet vaan on saksalaiset, saksaksi ja saksa on mulla himpun verran ruosteessa. Onneksi Ullassa on kattava sanasto. Ruutumallit on olemassa, ihan hyvä, mutta tietty saksalaisessa lehdessä ne ovat erilaisia kuin kaikkialla muualla... ja kaikkia merkkejä ei suinkaan selitetä (edes saksaksi)
Tässä punaisessa liinassa esimerkiksi on noi lehdykät keskustähden ympärillä ja noiden reunatähtien pohjukoissa sellaisia että vielä en oo keksinyt että miten ne neulotaan. Ruutumallissa on vierekkäin kaksi langankiertoa mutta nurjaa kerrosta ei ole selitetty. Jos ne langankierrot neulottais kahdella silmukalla nurjalla (etu- ja takareunasta) niin tuloksena olis kai vähän erinäköinen tulos... ja arvatkaa keksinkö mä sen ratkaisun tässä kirjoittaessani. Tai luulen keksineeni... pitää kokeilla vielä. Enivei, jos ruutumalli on noin kryptinen niin jos valmis liina vähääkään muistuttaa mallia niin voitto on saavutettu :-D

Opinpas taas arvostamaan nykyajan mukavuuksia viime viikolla kun viikko sitten sunnuntaina lämminvesivaraaja kirjaimellisesti poksahti ja kaikki vedet valuivat ulos (onneksi suurin osa ihan hallitusti lopulta). Onneksi oli edes sitä kylmää vettä... Herättää muuten varmasti aamulla. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut ostaa kokonaan uutta varaajaa, pelkkä lämmitysvastus riitti - mutta maksoi sekin 450e. Juuri vakuutuksen omavastuun verran. En ehkä osta lankaa hetkeen mutta pesenpä hiukseni lämpimällä vedellä.

Mietinpä tässä viimeksi, kun ajeltiin mummolaa kohti, tätä suomenkielen häviämistä hitaasti mutta varmasti. Nimittäin nimistä. Tielaitos on nykyään Destia, Posti on Itella, Turun puhelinlaitos on Auria... pääkaupunkiseudun oppilaitokset ovat sitten ihan oma lukunsa. Omnia, Stadia, Helia, Metropolia, jne. Mitä vikaa on nimissä joista oikeasti voi päätellä että mitä koulu tai yritys tekee? Onneksi on olemassa Pirtin kehräämö, Laatikkotehdas (tää on mun suosikki!), tai Jyty-Sähkö ja Hurtta-Tuote. Sitten on tietysti vielä kukkakauppa nimeltä Kukkia Poikkeaville :-D (Urjalassa). Firmasta tai koulusta ei tee hienompaa tai yleismaailmallisempaa tai kansainvälisempää tai suositumpaa hassu nimi, kyllä sen pitää lähteä ihan muualta.

Jotta ei näyttäis siltä että tässä kiillotellaan omaa pyhimyksenkehää niin pitää samantien sitten tunnustaa että oma ammattikieli on ihan kamalaa epäsuomea, puoliksi kääntämätöntä siansaksaa. Mutta se pysyy sentään melkein seinien sisällä eikä sitä tuoda kadunkulmiin.

Taidan palata neuleen pariin.

2 Comments:

At 31.5.2007 klo 4.55.00, Anonymous marsu said...

Ja sitten on yritys nimeltä Pakastamo, arvaatkos mitä siellä tehdään ;-)

 
At 1.6.2007 klo 10.26.00, Blogger Altocumulus said...

Kiitos aamun piristyksestä, mun varmaan pitäisi käydä siellä kukkakaupassa joskus. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home