Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Palmusunnutaita

Ihanan aurinkoinen palmusunnuntai on jo melkein ohi, ikävä kyllä. Huomenna on taas työpäivä, tai oikeastaan koulupäivä. Kokopäiväkurssi Viikissä on puolessa välissä ja ihan kohta ohi. Toivottavasti vain peptidit digestoituisivat niin kuin niiden pitäisi, menossa sialidaasidigestio ja tähän mennessä se ei ole onnistunut vielä...

Pääsiäiskissat olivat liikkeellä, tytöt askartelivat oksia ahkerasti koko edellisen päivän ja jaksoivat kiertää koko kylän virpomassa. Naapurintyttöjen kasvot on sotkettu koska mulla on oikeus julkaista vain omat lapset. Suloisia kissoja olivat kyllä jokainen.

Oma blogikissa Nikke huomasi kuoritut valkosipulit ja arvasi että kohta on tarjolla jauhelihaa. Herra osaa tuoda vaatimuksensa henkilökunnalle selvästi esiin...

Lasagnen valmistamisen lisäksi tässä oli tämän päivän työsarka. Tuo ruudutettu pingotusalusta on muuten tosi hyvä juttu, vielä kerran kiitos, Rakas Insinööri.

Petroleista paloista pykästyi sitten tällainen, toistaiseksi vielä ilman kiinnitysmekanismia. Ensin pitää keksiä että millä mä tuon pidän kiinni, nyt siinä on tuollainen irtosolki. Ehkä sellaiset metallihakaset ois sopivat tähänkin... Hihoista tuli hiukan pitkät mutta siitä selviän kääntämällä, muuten pehmoinen ja lämmin. Väri on ihana (neonturkoosi)

Mallia mä otin Novitan mallista syksyltä 2005 mutta vähän sävelsin itsekin. Laskeskelin ihan itse levennyksiä ja sellaisia, mitat otin valmiista mallista. Pakkoko olis hakata päätä seinään jos joku on jo valmiiksi ajatellut mitat ja sen sellaiset? Neuloin seiskan bambupyöröillä jotka sopii Teddyn neulontaan hienosti.

Mutta kuka ihme paksu täti tuohon änkesi malliksi? On se kumma kun peilistä katselee ihan toisennäköinen otus...
Ja siitä rumasta rutusta kuoriutui tällainen perhonen. Ihana! Saanko esitellä: Fifi III, neulottuna värjäämättömästä suomenlampaan villasta jossa lampaan tuoksu on vielä vahvasti läsnä. Lankaa jäi vielä nöttönen koska halusin tuon tummanruskean reunaan. Siinä piti vähän säätää, viimeisen kokonaisen salmiakkikerroksen neuloin kai pariinkin kertaan kun yritin ottaa selvää että riittääkö tummaa ruskeaa reunaan asti. Hyvin kävi, onneksi. Suuremmankin oisin tehnyt mutta kun oli vain yksi vyyhti. Juu ja kuvausta varten huivi on ripustettu suoraan seinän rappaukseen :-)

Lanka on muuten peräisin Lohjan vanhanajan joulumarkkinoilta viime itsenäisyyspäivän tienoilta (samasta paikasta on tuo villatakin solki) ja Koivulan tila oli myyjä. Enemmän juttua markkinoista löytyy joulukuulta.

Ulpukka lähti sitten tänään myös omaan kotiinsa. Onneksi tirppana tulee hoitoon heti tiistai-iltana uuden siskonsa, Lumikin kanssa kun Kaarina lähtee työmatkalle. Hiljaista on...

3 Comments:

At 2.4.2007 klo 7.26.00, Anonymous Hepsi said...

Kaunis huivi ja nätti jakku! :)

 
At 4.4.2007 klo 20.38.00, Anonymous Teija said...

En tiiä olenko käynyt täällä ennen...joten katoin alusta asti. Voi, ihania koiria ja KISSA :)Siis pienet pennut...lovely. Upeita huiveja olet tehnyt ja raidallinen peitto on hieno, ja tämä uusi sininen takki. Upeita töitä! Tosiaan, laskurit oli kai menny aika monella nurin, tylsää :(

 
At 14.4.2007 klo 12.22.00, Anonymous Katja said...

Todella kauniin värinen fifi!

 

Lähetä kommentti

<< Home