Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Mistä tietää että on kesä? / how do you know it's summer?


Ei siitä että ulkona on 10 astetta lämmintä tai sataa vettä. Ei... Vaan siitä että näet neuloa luonnonvalossa vielä YHDELTÄTOISTA illalla. Makeeta.

No, mä oikeastaan virkkasin, taas yhtä Teddy-verkkopontsoa. Kummityttöni näki 10-vuotiaani päällä sellaisen ja esitti ujon pyynnön (joka sanottiin julki tyttäreni äänellä) että hänkin haluaisi sellaisen. Ja tietty saa, vaaleanpunaisen, hapsuilla. Se onkin nyt hyvä välityö tähän Kevään tekemiseen, tässä tosiaan näkee että työ etenee. Kummitytön isosiskokin sanoi haluavansa, mutta ei vielä ääneen mulle :-) Sit kun tulee kertomaan mullekin, saa valita mun lankalaatikosta sopivan. Mä päivitän tähän kuvan sitten kun se on valmis...

Tähän saa kulumaan kivasti noita Novitan lankoja. Teddystä mä kyllä tavallaan tykkään, ainakin valkoisesta ja siitä ruskeasta. Mä olen pitänyt koko kevään Teddy-Fifiä kun töissä on kylmä ikkunan vieressä ja ulkonakin palelee.


Ullakkoa kaivellessani mä löysin aika hauskan kansion neuleohjeita, vissiin 80-luvun alkupuolelta. osa oli kamalia mutta löytyi sieltä yllättäen jotain ajattomiakin. Mutta tää minkä kuvasin, niin sen kuvasin mallineuleen takia. Katsokaas: Fifihän se siinä. Tai Fifi2, jos tarkkoja ollaan :-)Kevät-päivitys: edellisen postauksen jälkeen neulottu kymmenen senttiä (pingottamatonta neulosta) ja siis kaksi mallikertaa: kaksi kokonaista lehdykkää. Nyt siinä on 12 kokonaista lehteä päällekkäin ja sivua pitkin laskien 24. Kun siihen laittaa neulemerkkejä niin sitten sen etenemisen näkee. Ja tota lankaa on tosi hyvän tuntuista neuloa.

So, how DO you know it's summer? No, it's not the fact that there's 10 degrees outside or that it's raining... no, it's the fact that you can knit at ELEVEN PM without any artificial light source. In nature light! I did last night. It's so cool!

Actually I was
crocheting. My god-daughter saw the crocheted Teddy-poncho on my 10-year-old and expressed her wish to get one too. Not aloud, though, the words had to be uttered by my daughter. And of course she can get one. Pink of course, and fluffy. It is actually a good brake in knitting the Kevät, the progression is very visible with 8 mm hook. My god-daughters big sister wispered too that she also would like to have one and as soon as she says it to ME, I'll put her beside my yarn box and let her choose the yarn for it. I update with a picture when it's ready to hand out.

This is actually a good way to use up any Novita's yarn, although I really do like this Teddy, at least in white and beige. I have a Fifi made out of it and it has proven so lovely as it can be freezing a work due to air conditioning..

As I was digging our attic, I came across to this folder (see picture above) of knitting and crocheting patterns from early 80's (I think). Many of the patterns are horrendous, but some were ageless. But this pattern I photographed because of Fifi. or actually, Fifi2.

Kevät-update: since the last post, it has progressed two repeats, that is two leaves on the top of each other. Now it contains 12 leaves on top of each other, highwise, and 24 if counted from the side. As I put sticth marks on it, then I can see the progression. And the yarn is so lovely.1 Comments:

At 31.5.2006 klo 23.50.00, Blogger Helminalle said...

Kiva, kun tulee uusia mukaan. Lisään sut maskottilistalle, tervetuloa :) !!

 

Lähetä kommentti

<< Home