Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Vanhanajan joulumarkkinat / Old times Christmas fare

Terveisiä Lohjan vanhanajan joulumarkkinoilta! Markkinat pidettiin Lohjan vanhan harmaakivikirkon vieressä ja myyjiä oli hurjasti, samoin markkinavieraita. Myytävänä oli käsityöläisten tuotteita, ruokia, kaikennäköistä jouluista... Markkinoilta puuttuivat helppoheikit ja lakunmyyjät, useimmat myyjät olivat pukeutuneita vanhanaikaisiin vaatteisiin...
Mä sain sieltä mitä etsinkin: Koivulan tilalta suomenlampaan villasta kehrättyä lankaa, tuoksuu vahvasti lampaalta ja tuntuu ihanalta. Tää on värjäämätöntä, noi kaikki ihanat ruskeat sävyt ovat lampaiden omia värejä... Lanka on kaksisäikeistä, aika ohutta, ja mahdollinen huivi. Tai sitten jotain muuta, kuuluu sarjaan "pakko saada vaikkei ole aavistustakaan mihin sitä tarvitaan"

Lohjan muinaismuusikkojen kojulta ostin okariinon (se on tuo pieni esine kynttilä vieressä) ja siis sen kynttilän. Kynttilä on käsintehty ja läpivärjätty, upean värinen. Työkaverin isä on tehnyt itse okariinon ja myi niitä siellä kojulla. Okariinolla voi oikeasti soittaa sävelmiä, se on pullohuilu, kuulemma. Mä saan siitä aikaan vain vihlovia vihellyksiä mutta kuuntelin demoa, se kuulosti nokkahuilun tapaiselta, siinä on kaunis, kuulas ääni.
Mä olen ikionnellinen löydettyäni nää soljet seppä Taina Uutelan kojulta. Oikeastaan mä tarvitsin vain yhden mutta noi molemmat oli pakko saada... Ne on tarkoitettu mun Clapotikseen, ja käyvät kyllä muihinkin neulottuihin huiveihin. Nää on raudasta käsin taottuja, aivan ihania.


Seuraavat langat ovat jo hippusen vanhempia ostoksia, Angorinalta. Sinivihreä villalanka on ostettu jo alkusyksystä kädentaitomessuilta jotka pidettiin Wanhassa Satamassa syyskuussa, ruskea villa-angoralanka on naisten joulumessujen saalista. Molemmistä pitäis tulla huiveja tai ponchoja, kunhan taas olis vapaata aikaa... Jos tekis ensin loppuun niitä muutamia keskeneräisiä töitä.

I went to an Old Times Christmas Fare in Lohja today and it was an wonderful experience. There was plenty of crafts people selling their work, everything from smithery items to christmas food. The "merchants" were dressed accordingly and the atmosphere was wonderful, christmassy, even if it was raining.

I got myself this nature coloured wool yarn, all the wonderful brown hues are natural colours of the sheep. This yarn has still wery strong smell of sheep, and it feels so soft to touch. I haven't yet any ideas what it will become but a good guess is that it will turn out as a shawl or a poncho.

I also bought this ancient flute, an ocarina, that has a very nice sound. I cannot play it, of course but I heard a demonstration. It is the oval brown thing right next to the candle.

The best thing I got was the two clasps that are handmade, smithery. They are for my Clapotis, and I really needed only one but I could not leave one behind :-)

The two balls of yarn are from another fair, from Angorina. The blue is wool and the brown one is wool-angora blend, soft and warm.


3 Comments:

At 11.12.2006 klo 10.52.00, Blogger Maarit said...

Oi, nuo soljet ovat upeita! Ovatko ne miten painavia? Näyttävät aika kookkailta, jos nyt hahmotan oikein. Markkinat kuulostavat muutenkin tunnelmallisilta...

 
At 11.12.2006 klo 12.02.00, Blogger Villasatu said...

Maarit, se kiemurasolki on 7 cm pitkä ja painaa n. 40 grammaa, hevosenkenkäsolki on kevyempi mutta suunnilleen yhtä iso.

Mun Clapo on tehty Noro Kureyonista ja sitä soljet eivät vedä, ja lauantaina mallailin niitä mohair-Kiriini ja sekin pysyi ihan mallissaan. Kuva on vaan aika läheltä, se alla oleva kangas on mun Teddystä tehty Fifi, siitä saa vähän mittakaavaa :-)

 
At 11.12.2006 klo 13.23.00, Blogger Maarit said...

Kuulostaa aika passelilta johonkin paksuhkoon syksy-talvihuiviin. Pitänee kysyä, josko joulupukki voisi tuoda mullekin tuommoisia... :)

 

Lähetä kommentti

<< Home