Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

torstaina, heinäkuuta 24, 2008

kaikkea ja muuta /everything and more

Warning: a mile long post. Plenty of pics.
Varoitus: kilometrin mittainen kirjoitus. Paljon kuvia.


Yleisön pyynnöstä oli sitten pakko kirjoittaa taas. Tämä kesä on ollut kiireinen ja kirjoittaminen on sitten ollut se kaikkein viimeinen tärkeä asia. Mutta nyt, keskellä tämän vuoden lyhykäistä kesälomaa, tässä ei ole enää mitään tekosyitä lykätä, kissakin nousi käden päältä.

Due to popular demand I decided to write again. This summer has been busy and thus writing has been the least urgent thing to do. But now that I am on my short summer holiday, there's no excuse - not even the cat is sleeping on my hand now.

Sitten huhtikuun on kaiken näköistä tullut toimitetuksi. Käsitöistä olen saanut valmiiksi Aquilan. Neuloin sen Colinetten Jitterbugista jota kului kaikkiaan 432 grammaa, vähän vajaa 4 vyyhtiä. Huivi on VALTAVA, keskikorkeus on 150 senttiä ja siipiväli 300 senttiä. Nämä siis paljon pingotuksen jälkeen kun huivi on ehtinyt rentoutua ja mennä kasaan vaikka millä mitalla. Teltta (TM).

Since April a lot has been done and accomplished. On crafts, I have finished Aquila (ooooh) from Jitterbug (Jay). It took 432 grams of yarn - almost 4 hanks. The shawl is enormous, some 150 cm along the spine and odd 300 cm across. You might call it a tent.
February Lady Sweater Angorinan Angorilla silkistä. Kaikki vyötteet ovat nyt tietenkin hukassa niin että tarkkoja speksejä en voi antaa mutta langassa on silkkiä ja villaa (30/70 %). Ihanan lämmin se on ollut tämän kylmän kesän aikana. Valokuvaaja näköjään katkoi jalat kuvista - mutta toisaalta ne ovat ainoat joissa en näytä norsulta. Kaikkea ei voi saada, niin se kai on.

the February Lady Sweater #1 (aaah) from Angorilla Silk from Angorina. (I lost all the bands but it contains wool and silk (70/30 %), and the cardi is lovely warm in the office!) Hmm, the photographer decided to get more green in the pic and lose my legs... but this was the only picture where I don't look like an elephant. Lose some, win some.
Aloitin minä muutakin, pahanlainen startitis iski. Pari huivia ja toinen February...

I ddi start several other things too, the worst case of startitis struck me. There are two shawls and another Ferbuary Lady Sweater is coming along too.

Mitäs muuta tässä... niin joo, puudelit lähtivät sitten jo koteihinsa. Yksi jäi, Ulpukka. Nimi jatkaa tätä kotimaiset kukat -sarjaa jota olen koirissa harrastanut (Orvokki ja Marketta)

On the other fronts, the poodles have moved to their new homes, save one. The one that stayed home is called Ulpukka (yellow water lily) to match the other dogs: Orvokki (Viola) and Marketta (Daisy).
Ulpukka ja Tiku tulevat loistavasti toimeen, niistä on hirmuisen hauskaa painia ja vaania toisiaan pitkin puutarhaa.

Ulpukka and Tiku the cat are getting wonderfully along, they love to wrestle around and stalk each other around the garden.



Pikkuisen matkailua myös. Irlantiin äidin ja siskojen kanssa. Me vietimme pitkän viikonlopun Dublinissa. Se on toisenkin matkan arvoinen, seuraavaksi sitten Rakkaan Insinöörin kanssa. Dublin on mukava kaupunki, juuri sopiva siihen että siellä voi kävellä paikasta toiseen mutta kuitenkin se on eloisa, ystävällinen ja vilkas kaupunki. Kävimme myös puutarhavierailulla, Knockrose Gardenissa hieman Dublinin eteläpuolella. Puutarhafanille se oli taivas, puut ja pensaat olivat kukassa ja niitä oli paljon. Tietenkin otin kuvia... ja Flickr'issä on lisää, käy katsomassa.

I've done some travelling too, to Ireland with my mom and sisters. We spent a long weekend in Dublin and that definetely is something worth repeating with DH. The city of Dublin is lovely, compact enough to walk around but still a busy and lively. We visited also a garden, Knockrose Garden. Being a garden lover, that was a heaven. The garden was in full bloom and of course I took some pictures: There's more pictures in Flickr, go to see.


Melkein jo sanoin että yhtään lankaa en ostanut koko kesänä mutta se menisi jo valheen puolelle. Irlannista ostin vähän vihreää 100 % kashmir-lankaa.

I did almost say that no yarn has been bought for a while... but that would be a lie. I bought some 100 % cashmere from Ireland, green of course. Kauppa oli nimeltään This Is Knit. Se oli Blackrockin kylässä, suunnilleen 15 kilometrin päässä Dublinin keskustasta etelään, meren rannalla. Etsiskelen tässä vieläkin sitä täydellistä mallia pitsi-kashmirlangalle mutta en minä ole vielä sitä löytänyt.

The place was This Is Knit, in Blackrock, some 15 km from the centre of Dublin, on the coast. I'm searching the perfect pattern for about 1200 meters of lace weight cashmere. Haven't found one yet.



Toinen ostos oli Turun keskiaikamarkkinoilta, jossa en käynyt. Sain langoista tällaisen lunnasvaatimuksen... Juulin värjäämä lanka pääsi vihdoin kotiin, neuvottelujen päätyttyä onnellisesti. (Lankaa tai puudeleita ei vahingoitettu tapausta ratkaistaessa.)

Another buy was from Turku where I did not go myself. I got this ransom note for the yarn (no yarn or poodles were harmed in the action)