Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

ajantasalla / catching up

Pistäydyin paikalliseen lanka-lahjatavara-helmi-askartelukauppaan hakemaan paria kerää lankaa, ja sain kuulla että liike lopettaa siitä liiiketilasta. Ei kuulemma kannata sillä paikalla, liian vähän kävijöitä. Juuri sinne ajaessani ajattelin että miten mukavaa onkaan kun omilla nurkilla on lankakauppa jossa voi nopeasti pistäytyä. Onneksi kauppias aikoo kuitenkin jatkaa liiketoimintaa pienemmissä tiloissa, ja jatkaa langan ja helmien myymistä.

My LYS is only a mile away and I've been thinking how lucky I am to have it so close. Now, however, the shop is closing, due to too high of a rent and too few customers. I alone cannot keep a store running how ever much I try. So I bought some yarn to help them empty the shop.
My luck is that they will not quit all together but continue close by at the shop owner's home. And she'll keep on selling yarn and beads.

Ruusutuvassa oli sitten langat -30% alessa ja vaikka en juuri sitä lankaa löytänytkään
jota etsin, löysin jotain muuta. -10 % on tainnut muuttua +10 % -projektiksi. Ale on kuulemma voimassa marraskuun loppuun, *vink* .
Lanka kartioissa on jotain Grignascon koneneulontalankaa, kartiossa ei lue sen tarkempia tietoja kuin numeroita toisensa vieressä. Lanka on merinosilkin paksuista (Nm 2/28) mutta tuskin sisältää silkkiä. Se palaa hieman eri tavalla kuin merinosilkki, onkohan se villasekoitetta vai pelkkää villaa, en tiedä. sitä on joka tapauksessa melkein 500 grammaa (- kartioiden paino) punaisessa värissä ja 250 grammaa (- kartio) harmaassa värissä. Tummansininen lanka on Sublimen cashmire merino silk dk -lankaa.

Sire lajitteli kasan helmiä jotka Zeska hylkäsi puhumattomina. Minä toin osan kotiin ja Sire vei osan ja täällä ainakin helmet saivat hyvän vastaanoton. Lindakin kaiveli pussia ja hihkui ihastuneena.

Tiku-kissa on nyt asunut talossa kaksi viikkoa ja on täysin kotiutunut. Se saa koirista paljon huvia, koirien päälle voi hypätä tuolilta tai niiden kimppuun voi loikata jakkaran takaa. Orvokki arvostaa uutta elämää mutta Marketta ei vielä. Se lämpiää muutenkin hitaammin kaikille uutuuksille.

Tiku the cat has lived now two weeks with us and he's quite confident with the dogs already. He loves to jump at a dog from a chair and from behind a bench. Marke the toy poodle does not appreciate it at all but Orvokki seems to like the restored life in the house.

RI rakensi Tikulle kiipeilypuun ja siinä Tiku viihtyy tarkkailemassa tinttejä. Se jaksaa kiroilla lintulaudalla käyville tinteille, haaveilee varmaan metsästyksestä. Kiipeilypuulta on sitten mukava siirtyä ruokakupille metsästämään kuivanappuloita.

Tässä välissä olen neulonut yhtä ja toista. Kide on edennyt, nyt sitä on valmiina jo melkein puolet tavoitteesta.

On the knitting front, I have been knitting a couple of shawls which both are semi-ready. I finished a couple of beanie hats for my son and my nephew. Instructions were: black, no fuss, no details. They got what they wanted, although I fooled them a bit, for Oskari I knit it from soft wool-mohair (Sandnes Alfa) and for my nephew I used k2p2-rib. The customers were difficult to please but the merchandise met their approval. Myös Prisma-huivi etenee. Zitronin Prisma on värjätty samalla tavalla kuin Zitronin Loft, pehmeästi liukuvin värivaihdoin, mutta se on mohairsekoitelanka, 82 % mohairia ja 18 % polyesteriä. Tuollainen raitalanka kaipaa ohjeen jossa raidat eivät häviä ja sekoitu ja aloitin huivin kulmasta, Clapotiksen tyyliin. Siitä on tulossa kuitenkin jotain ihan muuta, mohairista ei ole kiva pudotella silmukoita niin että muokkasin ohjetta omaan tarpeeseeni.

Huivien lisäksi neuloin tilaustyönä kaksi pipoa, toisen Oskarille ja toisen siskonpojalleni. Tilaus kuului: "musta, sileä, ei koristeita". Onnistuin hieman huijaamaan poikia, toiseen pipoon käytin pehmeää villa-mohairia (Sandnes Alfa) vaikka pipo olikin mustaa sileää neuletta, ja toiseen pipoon tein lisäysten jälkeen 2o2n-ribbiä alas asti. Aloitin molemmat pipot ylhäältä, lisäsin aina puikon lopussa joka kerroksella neuloin alapäin putkena kunnes korvat peittyivät. Kuvia ei ole, pipot menivät heti käyttöön ja ovat sen jälkeen olleet liikkeessä koko ajan. Asiakkaita oli vaikea miellyttää mutta onnistuin.

Huivikuvat on kuvattu parhaassa päivänvalossa, ihan totta! Loka-marraskuun vaihde on juuri tällaista, harmaata. Oikeastaan pidän tästäkin vuodenajasta (vaikka kuvaaminen onkin vaikeaa), ilmapiiri on odottava, talvi on melkein tulossa ja kaikki hiljenee. Väritkin.

The shawl pictures were taken in the middle of the day, outside, I swear. This season is like that, grey. I do like this too, apart from the picture taking difficulties. Everything in nature is waiting for winter and quieting down, even the colours.

torstaina, lokakuuta 11, 2007

Talontäytettä /filling the house

Kiitos kaikille osanotosta, Nikkeä kaivataan paljon... toisaalta on helpotuksen tunne, sairas kissa ei kärsi enää. Huoli on pois.
Koska talo tuntui tyhjältä ilman kissaa, pyysin eläinlääkäriystävääni pitämään silmät auki jos vaikka sopivia kissanpentuja tulisi näköpiiriin. Ja nopeammin kuin osasin odottaakaan, tarjolle tuli mustavalkoinen, 4 kuukauden ikäinen poikakissa, Tiku. Tiku tarvitsi uuden kodin ja meiltähän se sitten löytyi. Because the house felt very empty without a cat, I asked my vet to keep her eyes open if any kittens came around. And sooner that I thought, a black and white male kitten, 4 months old, was without a home. And of course, now his home is with us. His name is Tiku

Nelikuista kissaa on tosi vaikea kuvata, se ei pysy montaakaan hetkeä paikallaan... :-D
Taking a picture of a young cat is not easy, he won't stay still for very many seconds at a time :-)

Koirat ovat kovin kiinnostuneita uudesta kissasta mutta Tiku ei vielä ole sallinut kovin likeistä kontaktia. Ehkä se tästä.

Nikkeä on silti ikävä...

tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Nikke


Nikke 16.4.1991 - 9.10.2007


Nikke ehti olla meillä kahdeksan vuotta, se muutti meille kahdeksanvuotiaana, entisen emäntänsä allergian vuoksi. Vielä viime viikolla Nikke näytti olevan kunnossa, vain vähän vanha. Näin nopeasti voi tilanne muuttua.
Perheessä on kissanmentävä kolo.

Onneksi talo ei ole liian hiljainen, sain hoitoon ystäväni kolme koiraa jotka pitävät puuhassa.

My dear cat, Nikke, died today, 16,5 years old. He came to us eight years ago, due to his former owner's allergy. Only last week Nikke was quite all right, just a bit old,

There's a cat-size hole in the family

Luckily, the house isn't all quiet, I'm looking after my friends dogs, all three of them, and so there's five dogs in the house now. No time to think.

perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Kennel Villasatu

Torstaisessa neuletapaamisessa tytöt pääsivät yllättämään:Sain etukäteissynttärilahjaksi kokonaisen kennelin silmukkamerkkejä, puudeleita tietenkin. Lisäksi tarpeellinen kissa :-) Ihana! Pääsivät todella yllättämään, olin niin häkeltyneen onnellinen tästä etten oikeasti osannut edes kiittää kunnolla. Huomatkaa käsintaiteltu puudelikuvioinen laatikko :-) Kiitos Marjut ja Zeska, olette ihania!

I was totally surprised by my friends: I got an advance birthday present, and what a present that was: a kennel of poodles! I love it!

Koska edellisestä blogauksesta on tapojen vastaisesti kai peräti kolme (3) päivää, ei tässä ole isompia ehtinyt tapahtua. Paitsi... aloitin minä Kidettä neuloa, pikkuisen vain, ei mitään vakavaa... ohje ilmestyy Ullassa huomenna(tai siis silloin kun uusi Ulla ilmestyy, tietty), Tuulia on sen suunnitellut. Kiva, mun mielestä. Ja koska puudeliteemassa täytyy pysyä, teen sitä huivia puudelinvärisestä langasta (Novita Kid Mohair). On se kyllä vähän kissanväristäkin.

Because it's only three days since my last update, totally against my usual manner, there has not happened very much. Exept... I started to knit Kide... only a bit, nothing serious. The pattern will be in Ulla tomorrow and it is designed by Tuulia. I like. And because we must stick with a theme, the yarn (Novita Kid Mohair) is poodle coloured. A bit cat coloured, too.

Syksyn kunniaksi hain luottoparturiltani uuden pään, ja voitte kuvitella millaista on yrittää kuvata itse itseään. Onneksi on päivänvalo ja auringonpaiste... Kuvia piti ottaa monta että sai oman päänsä mukaan.

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Ravelry!

Hiihei, pääsin sisään Ravelryyn! Tunnus Ravelryssä on tämä sama, Villasatu, alue Espoo, Finland. Tule hakemaan ystäväksi :-)

Paljon pitää vielä opetella, saapa nähdä että paljonko tässä ehtii neuloa.

-10 % -projektia varten tilannekatsaus:
Saatu lankaa: Kristel 2000 grammaa, Niina 400 grammaa, Marjut, 500 grammaa, Kädentaitomessut, 550 grammaa, lohtulanka 300 grammaa , Zeskalta 50 grammaa, yhteensä 3800 grammaa

Lankaa poistunut varastosta: Lindan ja kavereiden kaulahuivit: 300 grammaa, Freedom-pipo 50 grammaa, Bire-pipo 50 grammaa, Jitterbug-sukka 100 grammaa työssä kiinni, Zeskalle 200 grammaa, Kristelille huivilankaa 100 grammaa, Kristelille alpacaa 300 grammaa, Kanervalle villalankaa 200 grammaa, Zeskalle sukkalankaa 100 grammaa yhteensä 1200 grammaa

-10 % -projekti on tällä hetkellä 2600 grammaa plussalla. Hmmm. Pitäisi aloittaa varmaan enemmän töitä keskeneräisiksi... tai sitten tosiaan neuloa se villatakki paksusta langasta. Toinen vaihtoehto on alkaa viskoa lankaa ulos ikkunoista :-)

Jippijai, I got in, to Ravelry. My name in Ravelry is the same as in Here, Villasatu inEspoo, Finland. Come and mark me as your friend :-)

My -10% out of my stash is not doing well on the moment, I have got more yarn that I have gotten rid of, status is now +2600 grams. I should start knitting more or start throwing yarn out of windows, it seems.