Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Juhannusta/ Midsummer things

Edit: lisäilin kuvia ja uuden piilokuvan :)

Juhannusta vietettiin taas tavan mukaan ystävien kesäpaikassa Loviisassa ja kuten aina, juhlasta jäi hyvä mieli.

We had our Midsummer celebration by sea again, at our friends summer place in Loviisa. As always, we left feeling happy and glad.Tällä kertaa joukon kaikki viisi perhettä olivat päässeet paikalle joten meitä riitti... 10 aikuista ja 10 lasta. Onneksi lääniä riitti niin että ahdasta ei ollut missään muualla kuin saunassa (ahdapa viisi nelikymppistä naista pieneen saunaan, voi olla tiukkaa)

Again this year all of the usual friends were able to come and so there were plenty of us: 10 adults and 10 kids. And yet it was not crowded, there was so many things to do and places to be... exept in the sauna, there was a bit dense when five ladies in their forties packed in :-)

Tälläkin kertaa otettiin kuva lapsista ikäjärjestyksessa, kasvavat pannahiset hurjaa vauhtia kaikki. Vielä kaikki tulevat mukaan, kiitos paljolti isännän joka jaksaa keksiä joka vuosi lapsille suuren seikkailun... nokkeluustehtäviä ja ajattelua, vähän extremeä mukana. Nyt kalliokiipeiltiin.

Every year we take a photo of our kids, arranged by their ages. And every year they have grown :) Still every kid wants to come along, mainly thanks to our host who takes time to plan an adventure... tasks that require inventiveness and thinking, spiced a bit of extreme, this time cliff climbing.

Koko juhannuksen ajan mulla oli neule kädessä, ensin mun Cap Shawl jota pojat kutsuivat "groteskin kokoiseksi rastapipoksi" - ympyrähuivia on kieltämättä hiukan vaikea hahmottaa lyhyehköllä pyöröpuikolla :-). Kun ilta eteni ja valo hävisi, otin käteen huivintekeleen vihreästä vironvillasta. Siitä on tulossa aika iso.... 3/4 ympyrää, Kiristä tutulla lehtimallilla. Huivissa on kuitenkin jonkun verran omaakin ajattelua, lopullinen tulos ei ole vielä selvillä :-D

For the whole weekend I kept knitting, first my Cap Shawl that the boys called "a rasta cap of grotesque size" - I admit that it might be a bit tricky to perceive a round shawl gathered on shortish circular needles :-) Later in the evening I took my green thing of a shawl that I'm knitting of Estonian wool... I don't know yet how it will turn out, I have the pattern but else is a mystery :-)

Mä liityin muuten Mystery Stole 3 KALiin, ja jälkijunassa Mystery Shawl 3:een myös. Tai siis ainakin yritin liittyä siihen jälkimmäiseen. Katsotaan että vieläkö se onnistuu. Mystery Stolea ajattelin neuloa _ehkä_ Silviasta, ehkä musta tai harmaa... saas nähdä. Ainakin se mallitilkku näytti ihan hyvältä 3,5 mm puikoilla neulottuna.

I also joined in Mystery Stole 3 KAL and tried to join Mystery Shawl 3 KAL. Hope the latter succeeds... The Mystery Stole I was planning to knit from a Finnish silk/wool blend Silvia, black or grey, don't know yet really.

Mä kirjoittelen tätä nyt työkoneella odotellessani että puskurin pH tasaantuisi ja siksi kuvat tulevat sitten edittinä vähän myöhemmin. Samalla mä sitten muuttelen pikkuisen tuota sivupalkkia... Sisko aloitti myös blogin ja vihdoin löysin myös siskontytön kummitädin grafiikkablogin. Ihania kuvia.
I'll add the pictures later as I get home. And I'll add a couple of links too, to my sister's blog and to my niece's god mother's blog. She has some lovely prints in hers.

Viimeisenä piilokuva #2 : etsi taas yksi puudeli.
A puzzle picture #2: find a poodle.

tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Edustuksellista shoppailua / shopping through an agent

Joskus shoppaaminen voi olla vaivalloista ja väsyttävää, jalat turpoavat, hiki virtaa ja painavat kassit hankaavat rakot kämmeniin.

Toisinaan taas, jos shoppaaja on viisas, asian voi hoitaa toisin. Yleensä käytetty tapa on klikkailla hiirellä nettikaupassa omalla kotisohvalla. Tässä shoppailumenetelmässä jännitys on minimoitu, langat (tai mitä nyt olitkaan ostamassa) valitaan itse ja tiedetään jo lähetystä vastaanotettaessa tarkkaan että mitä tulossa on.
Picture1/kuva1

Toinen, lähes vastaava tapa, jännittävämpi tosin, on antaa matkustavalle ystävälle rahaa ja summittainen ohje "osta lankaa" ja jäädä jännityksellä odottamaan lopputulosta.

Someties shopping may be a very tiresome task, the feet swell, perspiration is oozing from every pore and your hand blister with heavy bags.

Then, sometimes, a wise shopper does it differently. The usual method is to sit on your couch comfortably and click your way through net shops. Here
your minimize the thrill, you choose the yarn (or what ever) yourself so you basically know what you are getting when the mail man comes.

Another way, more exiting, is to give some money to a travelling friend and give these rather non-specific instructions : "buy yarn" ; and stay home and wait for the outcome.Picture 2/ kuva2

Tällä kerralla lankaa ostavat ystävät olivat asiansa osaavia ja lankatuliaiset olivat juuri sellaisia kuin virtuaalishoppailija oli toivonut. Tyytyväisenä pidettyyn mielenmalttiin ja tiukan budjetin onnistumiseen virtuaalishoppailija palasi luovutustilaisuudesta kotiinsa painavan lankakassin kanssa.

This time the shopping friends were experts on their field and the yarn they bought was exactly as the virtual shopper had imagined. The virtual shopper returned home with a heavy bag of yarn, happy with the tight budget that held and mind that was kept cool.Picture 3/kuva 3

Nyt pitää kyllä tunnustaa yksi juttu: jos olisin ollut shoppailumatkalla mukana niin budjetti ei suinkaan olisi pitänyt, olisin menettänyt järkeni ensimmäisessä halvan langan paratiisissa. Nyt menetin järkeni vain ihan vähän, alun perin oli tarkoitus että agenttini ostaisi minulle vain puikkoja ja ehkä sitä ihanaa liukuvärjättyä viron villaa. Sain toki puikotkin, metalli-Addeja. 200 cm pitkät 2,5 milliset, 80 cm pitkät 3,25 mm ja 3,75 mm ja 120 cm pitkät 4 milliset.

Now I must confess: If I had been there with the shoppers, I would have blown the budget and lost my mind in the first paradise of cheap yarn. Now I lost my cool only a bit, the first plan was to get only some knitting needles and just a tiny ball of that lovely variegated Estonian wool. I did get my needles, four circular Addis: 200 cm (80") long , 2,5 mm thick (US 1 ?), 120 cm 4 mm (47" #6 US) and 80 cm 3,25 and 3,75 mm (32" #3 and #5).

Shoppaajat: Marjut, Niina ja Midori . Kiitos tytöt!
Paikka/Place: Tallinna, Estonia... kierroksesta kerrotaan Marjutin blogissa.
Langat/Yarn:
kuva/pic 1) Titan Wool Merinos Extra Irrestringibile, 6 väriä/colours 100% merino wool, 100g 1400m
Kuva/pic 2) Alvita Silkid 70% Kid Mohair, 30% silk, 25g 220 m, poodle colour/puudelin väristä; BBB Kid mohair 70% kid mohair, 30% polyamide, 25g 250m, variegated light green and very dark green/ vaaleamman vihreä ja tumma sinisen-harmaan-vihreä
Kuva/pic 3) liukuvärjätty vironvilla, 330 grammaa, paljon. Variegated Estonian wool

Neuletapaamisessa nämä langat vielä halusivat tähän vihreään joukkoon, Katja halusi päästä niistä eroon ja pakkohan niille oli antaa uusi koti.

In our knitting meeting, these yarn balls wanted to change homes. I just had to offer them a new safe place in the green stash.

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Vantaan neuletapaaminen... Espoossa

Pääkaupunkiseudulla kuntien rajat ovat lähinnä ohjeelliset, varsinkin tällaisten vapaaehtoisten toimintojen kyseessä ollen. Vantaan tapaamiset pidetään yleensä Jumbon Fazerilla mutta tällä kertaa yhdistettiin Marsun Tupperware-esittely neuletapaamiseen ja pidettiinkin tapaaminen meillä Niipperissä.

Paikalle uskaltautui myös Espoolaiset Neulojat* ja Helsinkiläinen Neuloja**, joten tässä olikin sitten alku eräänlaiselle ekumenialle :-), vantaalaisista Kirsti, Anitta ja Marsu (vaikkeivat Vantaalla asukaan vaan Helsingissä :->) tulivat neulomaan. Kiitos kun tulitte kaikki, oli oikein mukavaa ja aika kului nopeasti niinkuin aina neuloessa kuluu. Pihaneulontaan ei tällä kertaa päästy, viileän ja tuulisen sään takia mutta jos joskus toiste sitten.
*Marjut ja Riffi **Sire


Kahdenkymmenentuhannen kävijän ylitys tapahtui jo maanantaina ja Anitta ehti onnittelemaan, kiitos, onneksi, siitä jäi tällä tavalla viesteihin jälki :-) Jälkeäkään ei nyt sitten tuosta kakskymppisestä näy, laskuri katsoi parhaaksi pistää blogaajan maanpinnalle takaisin ja poistaa lukemasta yli 2000 kävijää ja nyt lukema on vaan vähän yli 18000. Vielä tänä aamuna kun käväisin niin lukema oli yli 20200 ja mietiskelin että 22222 olis sopiva arvonnan paikka. Nyt saa sitten odotella sitä hetkisen. Pöh. Pitää kohta keksiä joku muu sopiva aihe...Muuten kesä on tarjoillut mukavia juttuja. Tällä viikolla tehtiin Marjutin kanssa ex tempore -käynti Haagan Alppiruusupuistoon. Olen jo pitkään ajatellut että se olisi mukava paikka käydä mutta aina se on jäänyt. Nyt rodot olivat juuri parhaimmillaan kukassa ja kertakaikkiaan kauniita. Olen aina kuvitellut puiston rodoja pieniksi ja mataliksi mutta kaikkea kanssa, nehän olivat PUITA. Ainakin kolme metriä korkeita ja täynnä kukkia tumman pinkistä raikkaaseen valkoiseen. Ihana paikka.

Omassa pihassa on myös rehevää juuri nyt, sade tuli tarpeeseen.

Pidän kovasti tästä altaasta jonka ympärille terassi on rakennettu. Allas oli ensin ja sen ympärillä kasvoivat rehevästi kuunliljapensaat ja katajat ja terassi rakennettiin sitten niiden ympärille. Terassi on ollut nyt olemassa muutaman vuoden ja kun kasvit ympärillä kasvavat niin puulattia maastoutuu aina vain paremmin.Lopuksi piilokuva: etsi kaksi puudelia

sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Pari kuvaa, lainattuja ja omia :-)

Edit: Juhuu, Ulla on tullut!


Vielä palaan eiliseen KIP-päivään, onneksi Akka otti kuvia ja antoi luvan myös lainata niitä: :Kiitos, Akka! Tossa ylemmässä kuvassa näkyy mun Zetor-huivi hyvin myös.

Loput kuvat on sitten mun itse ottamiani.

Mun tekeillä ollut huivi on tosiaan Victorian Lace Today:n Cap Shawl, kaksinkertaisesta Grignascon MerinoSilkistä, nelosen puikoilla. Mä olen päässyt jo vähän matkaa neulomaan sitä Print o' the Wave -osuutta, nyt puikoilla on melkein 500 silmukkaa (tai jotain) joten kerrosten neulomisaika pitenee... Tykkään kuitenkin. Villasukan blogissa on kuva jo melkein valmiista huivista joten odottelen tästäkin tulevan ihan kivan huivin.

Tässä vaiheessa huivi on vielä pehmoinen mytty ahdettuna metriselle pyöröpuikolle :-)

Rakas Insinööri tuossa tiedusteli lisenssimaksuja kun niin huolettomasti lainailen hänen sanomisiaan blogiini. Kelpaisivatkohan villasukat?

Vielä lopuksi muistutus ensi keskiviikon neuletapaamisesta!

13.6.2007 täällä meillä, Alajuoksu 5, Espoo.

Virallisesti (kai) tää on Vantaan tapaaminen mutta tervetulleita ovat kaikki pääkaupunkiseudulle tiensä löytävät neulojat, paikkakunnasta riippumatta!
Kesäinen neulontapaikka omalla pihalla <3

lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Puistoneulontaa, lopussa neulontatapaamistiedotus

Niin, enhän mä kameraa saanut koko päivänä kassista, puikot vaan oli kourassa koko ajan...

Tuli siis KIPpailtua Vanhan Kirkon puistossa Helsingin keskustassa, monen tutun neulojan, ja mikä hauskinta, monen uuden tuttavuuden kanssa. Rakas Insinööri oli taas mukana hengessä: "tuletteko te nyt sitten ulos kaapeista, kun tähän asti olette neuloneet vain baareissa? kohta nekin jotka ei vielä blogaa, alkaa kirjoittaa omaa blogia ja neulonta senkun leviää, pian baarit alkaa rakentaa neulontakoppeja teille." Mitä tohon sanois? "Kyllä mies on viisas"?

Ennen puistoon menoa kävin Stockalla hakemassa pikniktarpeita (salaattia, hedelmäsalaattia ja juotavaa) ja törmäsin Zeskaan joka oli samoilla apajilla. Sieltä sitten yhteistuumin kävelimme Menitaan josta kerrankin selvisin ilman lankaostoksia, mukaan tarttuivat vain kahdet 100 cm pitkät 4 mm paksuiset Addit huivia varten ja purkillinen puikkonalleja. Langattomuus ei sitten missään nimessä johtunut tahdonvoimasta, olisin toki ostanut kasan joko Madilin Kid Setaa tai sitten Rowanin Kid Silk Hazea mutta valkoista ei ollut kahta kerää enempää...

Koko päivä siinä tuli istuskeltua, vasta neljän jälkeen lähdimme kävelemään pois puistosta. Ajatuksena oli käydä katsomassa Stockan kanta-asiakastarjouksena olleita Crockseja mutta mun koko (9) puuttui kokonaan valikoimista tänään eikä myyjäpoika osannut sanoa mitään uusien saapumisesta. Se raha siis säästyi - langan ostamiseen. Helsingin Stockalta nimittäin saa nykyään taas lankaa. Iso se lankahylly ei ole, muutamaa laatua Gedifran lankoja, Austermanin Stepiä paria väriä ja vähän Mandarin Petitiä. Täältä löytyi mulle luonnonvalkoista mohairlankaa, Gedifran Easy Softia. Sitä oli myynnissä valkoisena, vaaleansinisenä, vedenvihreänä ja vaaleanpunaisena. Muutenkin lankavalikoima oli pastellin puolella, kai se on sitten muotia nyt.

Oikeastaan tää shoppailu oli ajan tappoon tarkoitettu (joo seli seli), Helsingin Samba-karnevaali oli sitten just tänään ja just niin että Mannerheimintie oli suljettu liikenteeltä pohjoiseen päin. Sambaajia riitti ja riitti, mä vietin tunnin siellä tavaratalossa ja kulkue jatkui yhäkin edelleen. Pääsihän sieltä keskustasta pois toistakin kautta mutta kun yhteen reittiin on tottunut niin sitä sitten käyttää...

Torstaina neuletapaamisen jälkeen käytiin naisissa Anttilan lankahyllyjä ihmettelemässä ja katsomassa että oisko Oliviaa vielä jäljellä (1,90 kerä). Oli sitä...ja mullekin 10 kerää.

Seuraavana päivänä Rakas Insinööri sitten kurkisti pussiin ja kysyi: " mitä nää on?"
Minä siihen: "kuinka tyhmäksi ihminen voi tulla, se on LANKAA!"
RI yritti paikata tilannetta ja teki jatkokysymyksen: "eikun mä tarkoitin että mitä sä teet näistä?"
Minä: "No paidan. Tai jotain..." (ei siis aavistustakaan, tosiaan, mutta ne oli tosi hyvän värisiä ja tytöt puhui ympäri... vaikkei siihen pajoa puhumista tarvittukaan. "tää on ihan sun väristä" Okei, mä otan tätä.)

Sitten vielä TÄRKEÄ tiedotus kaikille pääkaupunkiseudulla neuloville: Ensi viikolla, keskiviikkona 13. päivä kesäkuuta, pidetään neulontatapaaminen täällä meillä, Espoon Niipperissä, klo 18 alkaen. Marsu tulee esittelemään Tupperwarea, neulontateemalla, eikös niin. Jos sää sallii, neulotaan pihalla, muussa tapauksessa sisällä. Talosta löytyy kissa ja koiria, mahdollisille allergikoille tiedoksi... Tervetulleita on kaikki!

Nyt tänne vois sitten ilmoittautua, vaikka kommentteihin, jotta tiedän varata kahvia tai teetä tai mehua tarpeeksi, muuten ajattelin tarjoilla lähinnä patonkia ja juustoja tms. Mä laitan tiedon myös Neulonta-listalle, Marsu laittoikin jo Finnis Knit Blogs -listalle.

ajo-ohjeet löytyvät esim Google maps:n kautta tai YTV:n reittihaulla. Osoite on Alajuoksu 5, Espoo.

Ai kuvia vai? mä otan huomenna mun huivintekeleestä ja niistä langoista ja liimaan ne tähän... tai

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Puudeleita ja UFOja

Ensin puudelijutut:
Sunnuntaina vietetään City-Puudeleiden Kesäpäivää (klikkaa kuvaa isommaksi) Helsingissä, Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Sinne ovat tervetulleita kaikki villakoirat, kokoon, väriin ja karvanpituuteen katsomatta! Tietenkin myös kaikki jotka muuten vaan tykkäävät villakoirista, tulkaa tekin: ohjelmassa on villakoiraparaati jossa esittäytyvät kaikki värit ja koot, yhteensä 20 erilaista villistä.
Mainoksen on muuten tehnyt Riikka Naumanen.
Ja seuraavaksi jotain aivan muuta:

Liityin FUFO-tempaukseen jotta saisin ainakin vähän neulottua keskeneräisiä töitä. Nyt yht'äkkiä keskeneräisiä neuleita löytyi muutama:
Vasemmasta alakulmasta:

Valkoinen salomoninsolmuhuivi, oikeastaan vasta aloitettu, kiinnostus loppui joskus viimesyksynä alkuunsa.

Sireeninvärinen angorainen hartialämmitin: aloitin pari viikkoa sitten, niin että se on oikeastaan vasta aktiivisesti työnalla. Tässä kuitenkin mukana siksi ettei jäisikään UFOksi .-)

Ruskea toppi Novita Bambusta. Aloitin vapun tienoilla, ei vielä kovin paha ufo. Pari kiireellisempää kyllä ehti edelle. On kyllä ihan kiva neuloa, takakappale on melkein valmis jo. Tasainen sileä vähän puudutti.

Vaaleanvihreä Icarus: Tän kävi köpelösti kun puudelit vähän "neuloi". Selvitin lankasotkut tuossa talvella ja nyt voisi taas keväänvihreä neule maistua. Olen kyllä valmistautunut siihen että tää on pitkäaikainen neule, yksinkertainen Merinosilk on vähän hurja valinta Icarukseen, tunnustan :-)

Sininen mohairhuivi: tää nyppii eniten. Tän piti valmistua siskolle viime joulukuussa synttärilahjaksi mutta iski plääh. Jatkuu edelleen, muuten. Neulottu yli puolenvälin joten pitäis kai vaan ryhtyä.

Petrolin värinen Mystery Diamond-huivi. Jäi kesken syksyllä kun piti aloittaa jotain tarpeellisempaa ja sitten tumma neule pimeässä ei oikein houkuttanut tai sujunut. Haluan valmiiksi, alpakka tuntuu tosi hyvältä.

Tässä nämä neuleet, ristipistoufoista ei puhuta... niitä nimittäin löytyy ullakolta moooonta...