Villaa ja villakoiria / Poodles and Wool

Neulova puudelinomistaja: päätin että osaan neuloakin A knitting poodle owner: I decided that I could knit too.

sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Mistä tietää että on kesä? / how do you know it's summer?


Ei siitä että ulkona on 10 astetta lämmintä tai sataa vettä. Ei... Vaan siitä että näet neuloa luonnonvalossa vielä YHDELTÄTOISTA illalla. Makeeta.

No, mä oikeastaan virkkasin, taas yhtä Teddy-verkkopontsoa. Kummityttöni näki 10-vuotiaani päällä sellaisen ja esitti ujon pyynnön (joka sanottiin julki tyttäreni äänellä) että hänkin haluaisi sellaisen. Ja tietty saa, vaaleanpunaisen, hapsuilla. Se onkin nyt hyvä välityö tähän Kevään tekemiseen, tässä tosiaan näkee että työ etenee. Kummitytön isosiskokin sanoi haluavansa, mutta ei vielä ääneen mulle :-) Sit kun tulee kertomaan mullekin, saa valita mun lankalaatikosta sopivan. Mä päivitän tähän kuvan sitten kun se on valmis...

Tähän saa kulumaan kivasti noita Novitan lankoja. Teddystä mä kyllä tavallaan tykkään, ainakin valkoisesta ja siitä ruskeasta. Mä olen pitänyt koko kevään Teddy-Fifiä kun töissä on kylmä ikkunan vieressä ja ulkonakin palelee.


Ullakkoa kaivellessani mä löysin aika hauskan kansion neuleohjeita, vissiin 80-luvun alkupuolelta. osa oli kamalia mutta löytyi sieltä yllättäen jotain ajattomiakin. Mutta tää minkä kuvasin, niin sen kuvasin mallineuleen takia. Katsokaas: Fifihän se siinä. Tai Fifi2, jos tarkkoja ollaan :-)







Kevät-päivitys: edellisen postauksen jälkeen neulottu kymmenen senttiä (pingottamatonta neulosta) ja siis kaksi mallikertaa: kaksi kokonaista lehdykkää. Nyt siinä on 12 kokonaista lehteä päällekkäin ja sivua pitkin laskien 24. Kun siihen laittaa neulemerkkejä niin sitten sen etenemisen näkee. Ja tota lankaa on tosi hyvän tuntuista neuloa.

So, how DO you know it's summer? No, it's not the fact that there's 10 degrees outside or that it's raining... no, it's the fact that you can knit at ELEVEN PM without any artificial light source. In nature light! I did last night. It's so cool!

Actually I was
crocheting. My god-daughter saw the crocheted Teddy-poncho on my 10-year-old and expressed her wish to get one too. Not aloud, though, the words had to be uttered by my daughter. And of course she can get one. Pink of course, and fluffy. It is actually a good brake in knitting the Kevät, the progression is very visible with 8 mm hook. My god-daughters big sister wispered too that she also would like to have one and as soon as she says it to ME, I'll put her beside my yarn box and let her choose the yarn for it. I update with a picture when it's ready to hand out.

This is actually a good way to use up any Novita's yarn, although I really do like this Teddy, at least in white and beige. I have a Fifi made out of it and it has proven so lovely as it can be freezing a work due to air conditioning..

As I was digging our attic, I came across to this folder (see picture above) of knitting and crocheting patterns from early 80's (I think). Many of the patterns are horrendous, but some were ageless. But this pattern I photographed because of Fifi. or actually, Fifi2.

Kevät-update: since the last post, it has progressed two repeats, that is two leaves on the top of each other. Now it contains 12 leaves on top of each other, highwise, and 24 if counted from the side. As I put sticth marks on it, then I can see the progression. And the yarn is so lovely.







torstaina, toukokuuta 25, 2006

Laiska päivä / a lazy day


Tänään on pakostakin laiska päivä. No jos oikeasti ottais tosiasiat käsittelyyn niin aina olis jotain pakollista tekemistä, tenttiin lukua (kävin ilmoittautumassa kesätentteihin, siihen elokuun tenttiin pitää alkaa lukea nyt jo), artikkelien lukemista, kotitöitä ja sen sellaista. Mutta ei tänään. Istun ja neulon ja nautiskelen enkä tunne huonoa omaatuntoa.

Kun aamusella kävelin puutarhassa paljain jaloin vasta-ajetulla nurmikolla niin nämä suorastaan vaativat kuvaamista. Klikkaamalla kuvaa saa sen vähän isommaksi.Se harmaa kuva alareunassa esittää meidän sammakkofarmia tällä hetkellä. Minusta sammakot on suloisia ja olin hirmu iloinen kun ne valitsivat meidän lammikkomme kutupuuhiinsa mutta rakas insinööri inhoaa niitä... No antaa se niiden asustaa lammikossa kunhan niihin vaan ei tarvitse koskea :-D

Kevät-huivi on nyt tässä vaiheessa. Niin leveä että edistymistä ei huomaa mutta vielä niin pieni että lopettaa ei vielä voi. Mutta kyllä se siitä.

Ja nuo norjanangervot kukkii. Näyttää ihan kasalta kermavaahtoa! Blogikoira Orvokki yrittää piiloutua pensaan taakse.













Today is a compulsory lazy day. We have a public holiday and everyplace is shut. If I would be completely honest I should have to admit that there are things to do: and exam to study for (I singned in to summer-exams, and the one in August is a big one), articles to read and - house work to do. But no, today I will just sit and knit and let the bad concience lay still.

As I went to garden in the mornig and walked bare foot on the lawn, I just had to take some pictures of the flowers. and the odd greyish photo in the lower corner is of our tadpole farm. I like frogs a lot and was exited as they choose to lay spawn into our garden pond but my Dear Engineer hates them. Well okay, he lets them live in the pond as long he does not have to touch them :-D

Kevät-scarf has progressed to the stage where you cannot notice the progression at all. It's still too small to stop. But I like the way it's turning out.

And look at the bushes too, they look like a bowl full of whipped cream! Blogdog Orvokki is hiding under the bush.

maanantaina, toukokuuta 22, 2006

tuhat rikki / I broke thousand


Edit: Corrected a link to the Kevät scarf/ Kevät-huivin englanninkielinen linkki korjattu


Tuhat kävijää täynnä - joista omia kurkistuksia vain muutama. Kiva kun olette kiinnostuneita :-)

Kevät on taas edistynyt pari mallikertaa, petroolinvärinen TV-neule (jota keksin sitä mukaa kuin neulon), parin kerroksen verran. Nyt tekisi mieleni aloittaa SE JUTTU joka sai mut lukemaan alun perin blogeja: Moebius Alpacasta. Voi kun sen ohje vaan olis suomeksi jo... Taidan kuitenkin odottaa ja harjoitella kärsivällisyyttä... Mutta kun se polttelee tuolla mielen perukoilla eikä lopeta ennen kuin sen aloittaa. Ja sitten niillä muilla on suuri vaara jäädä UFOiksi.

Sitten purin Tennesseestä aloittamani pitsineuletakin, sitä oli tehtynä yli 20 senttiä mutta se alkoi tökkiä. Lanka sinänsä oli ihan kiva neuloa mutta jotenkin se malli ei sitten kuitenkaan... (Novita kesä2006 malli 8 (linkkiä ei vielä ole novitaklubin sivulla). Siitä viheriäisestä langasta tulis ehkä mieluummin Ullan ylhäältäalas-paita ja mulle inspiksen on antoi Helminalle, kun mä näin raglanin siellä, tosiaan alkoi tehdä mieli neuloa se. Joten: jonoon vaan, muiden perään :-)

I'm in awe. A thousand visiters, of which only a couple are my own... So nice you are interested :-)
Kevät has progressed only a couple of repeats, my TV-knit (that I make up as I knit) has progressed a couple of rows. Now I have an urge to start THE THING that started me reading knit blogs in the first place: a Moebius from Alpaca. I only wish that the pattern was written in Finnish, now I must settle in the Swedish version, the others would have been Danish or Norwegian. On the other hand, I will maybe still try to be patient and finish the others that I have on needles. But... it burns in the back of my head, and won't let go until it's started (not finished, though, all these have a genuine UFO-potential)

I frogged a lace cardigan last night, somehow I was fed up with it although there was only 20 or so centimeters done of it. There's nothing wrong with the yarn (Novita Tennessee, mercerized cotton) but I feel more like knitting an upside-down raglan pullover from
Ulla-magazine. Helminalle gave me inspiration, having done several herself. But to the queue it goes, behind all others must-do patterns

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Sunnuntai: Koiranäyttelyssä ei vaan neulota / there's no knitting in a dogshow

Juoksua vasemmalla













naurua...













Joo-o. Elvis istuu ja nauraa kaikelle tuolle koiranäyttelytouhotukselle. Hyvin meillä meni, se sai "Erinomaisen" laatuarvostelussa ja oli neljänneksi paras uros voittaen jopa valioluokan koiran ja vanhemman avoluokan koiran. Varaserti jäi taskuun ja siis sievä vaaleansininen ruusuke. Tuomarin mielestä Elvis oli luonteeltaan ystävällinen ja sillä on miellyttävä temperamentti, ja no, rakennekin oli ihan okei, mitä nyt vähän pentumainen (vuoden vanha koira, tottakai pentumainen) Minusta vaan ne luonnearviot on tosi tärkeitä.

Ja neulominen koiranäyttelyssä. Se vaan ei tapahdu. Mulla oli KAKSI neuletta mukana, me mentiin sinne melkein neljä tuntia ennen kehien alkua ja ei vaan ollut aikaa. Kehän reunalla tuli kyllä istuttua ja kirjoitettua muistiin tuomarin arvosteluja *muista* koirista -pitäähän nyt tuomarin linja olla selvillä ennen kuin oma koira menee kehään :-)

Onneksi viime yönä oli aikaa, neuloin monta mallikertaa Kevät-huivia sillä aikaa kun ne euroviisut olivat menossa. Se oli siitä hyvä ohjelma että ei tarvinnut silmä kovana seurata, vaan neulominen onnistui hienosti. Samalla sitten lueskelin neuleblogeja, niitä jotka ei ole suosikkilistalla. Hurjan monessa on mainioita ideoita... Ja muitakin on kiva lukea :-)

Yeah. Elvis sits and laughs at all this hulabaloo in a dogshow... It went all right, he got an Exellent for quality and he was the 4th best dog, and won a couple of older dogs, even one champion-dog. We walked out with a reserve certificate and a pretty light blue bow. The judge said that he has a nice temperament and that he is a friendly dog , and yes, his structure is okay too, a bit puppyish, maybe but he's only about one years old. I just think that the character is the most important thing in dogs. Healthy structure, okay, but the character you live with.

Knitting in a dogshow. It just doesn't happen. I had TWO knits with me, we went there almost four hours before the rings started to roll and I just didn't have any time. I did sit by the ring and wrote down the judge's evaluations of the *other* dogs - you want to know what the line of judgement is before you step into the ring with your own dog, right?

So luckily I had plenty of time last night, I knit several repeats of the Kevät-scarf while I was kind of watching the Eurovision song contest. It was a good knitting show because I didn't have to *watch* it and the knitting went on smoothly. On the same time I was reading knitting blogs that do not belong to my favourite list. There are so many lovely ideas in very many of those. And the others are a good read.



MEEMI / A MEME

Tässä on meemi johon minut haastoi Majtessa blogissaan Just knit it! .
katsotaas: /I got this meme from Majtessa from Just knit it! let's see:

Neljä työtä jota olen tehnyt/ four jobs I've had:
1 Tutkimusavustaja/research assistant
2 siivooja/cleaner
3 Pankkitoimihenkilö/bank clerk
4 maatalouslomittaja/stand-in on a farm
(ei missään varsinaisessa järjestyksessä)/In no particlar order

Neljä paikkaa jossa olen asunut/ four places I have lived in:
1 Punkalaidun
2 Helsinki
3 Vantaa
4 Espoo

Neljä TV-ohjelmaa joita katson/ four TV-shows I watch regularly:
1 Teho-osasto/ the ER
2 Dharma ja Greg
3 Bones, C.S.I etc.
4 Lauantai-illan brittidekkarit (miten niissä kylissä voi riittää ihmisiä...)/Saturday nights Brittish who-done-its (How come they don't run out of people there...)

Neljä paikkaa jossa olen ollut lomalla/four places I have been to vacation
1. Longwood, Florida
2. München, Saksa/ Munich,Germany
3. kotona, ihanaa/ at home, just lovely
4. Salzburg, Itävalta /Austria

Neljä nettisaittia joilla käyn päivittäin/four internet sites I visite daily:
1.blogilista ja kaikki päivittyneet neuleblogit / Finnish bloglist and all updated knit blogs
2 bbc
3 oma blogi :-)/my own blog
4 Mount St. Helens
Ja paljon muita... and many others

Neljä suosikkiruokaani/Four favourite dishes:
1 Lasagne rakkaan insinöörin tekemänä, laittaa siihen tarpeeksi valkosipulia/Lasagne by my dear engineer, There's enough of garlic in it
2 hedelmäsalaatit/all fruit salads
3 oma tekemä perunasalaatti/potatosalad made by me
4 Tanskalaiset voileivät (mitä runsaammat, sitä paremmat)/danish smorrebrod

Neljä paikkaa jossa olisin mieluummin juuri nyt/Four places that I would rather be on the moment:
1 Jossain lämpimässä tuijottamassa kauas merelle/Somewhere warm, staring to the sea
2 Kesäisessa vuoristossa/At the mountains in the summer
3 Pihalla riippukeinussa auringon paisteessa/In a hammock out in the yard, in sunshine
4 lankakaupassa (oispa nyt palkkapäivä )/in a yarn store (only if it was my payday today)
Mutta sitten mä jätän tän tähän. Melkein kaikki tää on käynyt jo läpi. Jos joku haluaa ottaa vielä mukaan, niin hauskaahan se vain olisi kyllä.

lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Lauantai, ihanaa / Saturday, Wahoo

Ihanaa, lauantai.

Tää päivä on nyt pyhitetty vain olemiselle, no, neulomisellekin. Ulkona ei oikein voi mitään tehdä, siellä sataa just nyt mutta se on sellaista kevyttä sadetta vain.

Huomenna onkin sitten koiranäyttely jonne tulee mun Elvis-puudeli. Elvis kyllä asuu Tiinan kanssa ja omasta mielestään onkin sitten Tiinan koira mutta onneksi tykkää mustakin. Ajattelin lainata sitä agilityyn tyttärelle syksyllä, itse mä otan Orvokin. Huomenna voi olla sitten kuvia sieltä koiranäyttelystä mutta tuskin neulomisesta. Mä aina otan puikot mukaan mutta vielä koskaan en ole ehtinyt vain istua paikoillani ja neuloa :-)

KIP-päivä kuluukin sitten koiranäyttelyssä, Villakoirakerhon erikoisnäyttelyssä Tuomarinkartanossa. Lupaan ottaa neuleen sinne mukaan ja neuloa näkyvillä :-) Seuraan saa liittyä!


Ah, Saturday... Today is for sleeping in (done already) and just existing. Well, for knitting, too.
There's nothing to do our on the yard, it's raining. The rain is soft summer rain, good for the nature kind of rain.

Tomorrow I will be at a dog show. My Elvis will be there. Actually Elvis lives with my friend Tiina and consideres him to be Tiina's dog, but luckily he likes me too, a bit. I was thinking of borrowing him for agility in the fall, form my daughter. I'll take Orvokki myself. Tomorrow I will take some picture from the dog show, and I will take my knitting along. I always have, there's just VERY seldom time to just sit and knit.

The KIP-day will be on 10th. So will be the Special Show of the Poodles, in Tuomarinkartano. I promise to knit there in public, and if there's any knitter there, please come to say hi (and knit with me!)

torstaina, toukokuuta 18, 2006

Vapaus / free at last

Huh huh.

Tässä oli hiukan kiireinen alkuviikko, vasta nyt ehdin hengähtää edes vähän. Maanantaina palautin sen esseeni, luin tenttiin ja tein töitä. Tiistaina lähdin sitten autolla Tampereelle, työmatkalle josta pääsin pois illalla kymmeneltä, ja sitten taas lukemaan. Ikinä en ole niiin huonosti tenttiin valmistautunut ja se tuntui myös siellä kirjoittaessa keskiviikkoaamuna.... Jos ykkösen sais että pääsis läpi.

No joo, tentin jälkeen sitten setvimään tiistain työmatkan tuotoksia labraan ja sitten tosi kivan työkaverin läksiäisiin. Tulee ikävä... Kuka keksikään sen että jos läksiäiset pidetään viikolla, ilta ei mene pitkäksi. No ei ihan kamalan pitkäksi mennytkään, jo kahdelta olin kotona. Ja sitten puoli kahdeksalta töissä aamulla niin että ei se ainakaan aamua pilannut :-) Mutta muistin kyllä taas että miksi en todellakaan käy keskellä viikkoa ulkona. Tarvin kauneusuneni ja siihen ei viis (oikeastaan neljä) tuntia riitä.

Tiistaina olis ollut neuletapaaminen mutta kuten sanottu, olin siellä Tampereella. Vielä joskus ehdin mukaan... Mutta matkalla pysähdyin kahville Pirkanhoviin jossa on se kiva kivikauppa ja kas, nämä tarttuivat mukaan:

Nuo renkaat ovat se juttu tuossa, toi neule on vaan sievänä alustana. Se on sitä petrolin väristä alpakkaa ja tuo on telkkarineule.

Siis ne renkaat. kuvaa klikkaamalla saa ne isommaksi, ja sitten saa arvailla että mitä ne on. Käyttötarkoitus on tietenkin selvä - neulemerkeiksi.

Hopeaisia korviksia ja kulmakarva/nenärenkaita. Just sopivia puikkoon pujotettavaksi ja ne isommat voi ripustaa silmukkaan kerrosmerkiksi.
Vielä jos olis raaskinut ostaa koristeellisia hiottuja luonnonkiviä koristeeksi noihin niin ne olisivat täydellisiä. Noinkin tietty hyviä.

The beginning of this week was busy beyond everything. On Monday I managed to leave the essey I wrote on Sunday night, worked some and studied for the exam. On Tuesday I made a work related trip to Tampere to gather some samples and that took the whole day so that I wasn't home until past ten PM. And then studied for the exam.
Never, ever in my life have I studied so badly for an exam, and I felt that on Wednesday morning writing the exam. I only wish that I'll pass with 1/5 so I can put the course behind.

Then on Wednesday afternoon we had a send-off party for a colleague whom I will truly miss. There's a reason why I very seldom go to a bar on week night and this morning I remembered it again. But I was at work at seven thirty AM so it was not so bad. But normally I need my beauty sleep, only five (four, rather) hours won't do.

The knitting get-along (searching for a better term, please provide?) would have been on Tuesday and I'm ever so sorry that I missed it due to that Tampere-thing. But on my way there, I stopped to have coffee at Pirkanhovi and there's this adorable little shop with semi-precious stones and silver and bronze charms and jewellery and stuff... and I bought some shiny rings (see picture above) that are.... well, earrings and eyebrow rings. Not for that use, though, but to be used knit marks. The small rings are perfect to place marks and the earrings to mark rows. Tne knitting under them is just to give nice coloured back ground for the rings, just a TV-knit.

This post is again a LONG one, looks like I am incapable of writing a short ...anything. Sorry. Or not really *grin*

Tuli taas pitkä postaus, mä olen näköjään täysin kyvytön kirjoittamaan lyhyesti ...mitään. Anteeksi. Tai en sentään olekaan pahoillani *virn*

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

meemi

Nappasin Katilta tällaisen:

Meeminteko-ohjeet:

1. Ota oikeanpuoleiselta toiseksi ylimmältä hyllyltä
2. ensimmäisen kirjan ensimmäinen virke,
3. toisen kirjan sivun 50 viimeinen virke,
4. kolmannen kirjan sivun 100 toinen virke,
5. neljännen kirjan sivun 150 viimeinen virke ja
6. viidennen kirjan viimeinen virke.
7. Tee virkkeistä jono.
8. Nimeä lähteesi.


The goal of physiology is to explain the physical and chemical factors that are responsible for the origin, developnent, and progression of life.Might be described as a "clean up service" since enzymes released from these organelles help to remove debris within and around injured cells.These junctions are localized on the lateral domain of the cell, much like a series of spot welds.This prevents long-lasting sensitization to Rh antigens.The recent publication and annotation of the mouse genome has underscored the importance of the mouse as a model for further exploring and understanding problems in human development and disease.

1. Textbook of medical physiology, Saunders
2. Learning Guide Principles of Anatomy & Physiology; Tortora, Grabowski
3 Histology a text atlas; Ross Kaye Pawlina
4 Histology and Cell Biology; Kierszenbaum
5 Molecular Biology of the Gene, Watson et al.

No niin, näkee jo kaukaa että töissähän minä tätä kirjoitan... hieman sisäänpäin lämpiävää tuntui tuo saalis olevan tällä kertaa ;-) Anteeksi ;-)

You can tell that I was at work doing this, a bit of a jargon, those. :-) Sorry ;-)

This was the meme from
Kati.
And here's how it is done:

1 Take the books from the second highest shelf on the right side of you:
2. First sentence from the first book
3 From the second book, last sentence from the page 50
4 From the third book, second sentence on the page 100
5 From the fourth book, the last sentence on the page 150
6. From the fifth book, the last sentence
7 Put the sentences in a queue
8. Name your sources


Edit: corrected a silly typo.

sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Mitä tehdään kun pitäisi lukea tenttiin tai kirjoittaa esseetä/ what to do when one's supposed to study for an exam

Tuohon on helppo vastata: luetaan neuleblogeja, neulotaan ja kirjoitetaan omaa blogia :-). Huoh. Kyllä minä tiedän että jos aloittaisin sen esseen kirjoittamisen ajoissa niin ei tarvitsisi yötä valvoa mutta tässä tää taas on. No myönnetään, olen minä jo puolet työstä tehnyt, lukenut artikkelit ja kirjoittanut jonkinlaisen rungon. nyt vain lisäilemään lihaa luiden päälle. Ja tentti on onneksi vasta keskiviikkona.

Easy to answer to the title. I of course read knit-blogs, knit and write my own blog ;-). Sigh... I do know that if I started writing the essey due on Mon morning in time I wouldn't have to stay awake all night but here we go again. Oh, okay, I admit, I've done half of the work already, read the articles and written the synopsis, now I only have to add the flesh on the bones, so to speak. And the exam is on Wednesday, not earlier.


lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Kaunista äitienpäivää kaikille! / beautiful mother's day to all!



Huomenta vain!

Oikeasti nuo kuvat on otettu eilen iltapäivällä mutta on siellä vieläkin yhtä kaunis ilma. Nuo esikot nousivat parissa päivässä kukkaan ja aina ne ovat yhtä sieviä. Ja omenapuukin on ajatellut kukkia tänä vuonna, tulis vielä omppuja. Se ei olekaan vielä kertaakaan kukkinut, vasta kun leikkasin sen viime vuonna se alkoi tehdä hedelmäkannuksia.
In real life those pictures were taken yesterday afternoon, but the weather is still as beautiful. The primroses started blooming in just a couple of days and every year they are just as wonderful as the year before. And the apple tree is about to blossom too. It hasn't ever done it yet, only last year I cut the branches and it started building those small branches where apples grow on.

Ja lammikossa on muutakin keväistä: sammakonkutua joka on kuoriutumaisillaan. Ihan kohta meillä on hirmu lauma pienen pieniä sammakoita. Ja tuo lammikko oli sammakoiden ihan oma valinta, ne kävivät kutemassa tuossa viikko sitten monena yönä, joskus siinä oli kolmekin sammakkoa yhtä aikaa. Varsinaiset orgiat :-)
And there's something else in the pond, something that belongs in the spring: frogspawn. Soon there's going to be a shoal of tadpoles in our garden pond (I don't know if tadpoles gather as _shoals_ but at the time they look like fish so maybe it's appropriate.) This pond was the choice of the frogs and they took several nights last week to produce lots of spawn. A regular orgie :-)

Otinpas myös kuvia niistä ostami langoista. Ei siinä kaikki ole mutta suurin osa.
I took some pictures of the yarn I bought the other day. It's not all but a great deal of it anyway.

Vihreää alpakkaa on vielä kerätolkulla lisää ja siitä aloitin jo huivia. Siniturkoosi alpakka päätyy rakkaan insinöörin huiviksi, olin tosin siihen käyttöön ajatellut tuota tummanharmaata. Lanettit... ostin lisää siihen vauvan nuttuun, mutta noita ei tarvittukaan. Kaipa keksin niistä jotain. Soft mohair (jota on siis myös lisää) on huivia varten, mallineuleena ehkä yhdistelmä Fifi2:ta ja Amimonoa joka sekin on kiva mallineule mutta mulle vaikea oppia ulkoa. Tuo sukkalanka tarttui mukaan jos vaikka innostuisin sukat siitä neulomaan, niin on kivan näköistä. On kyllä edellisetkin Regia-sukat kesken (tuli kevät) kun piti jotain tärkeämpää neuloa.

The green alpaca isn't here all, there's plenty more and I've already started knitting it into a shawl. I originally bought the grey for Darling Engineer's scarf but it turned out that he liked more of the green-blue alpaca, so that's it going to be. The Lanetts I bought in case the yarn for the baby cardigan would ran out but I was able to finish it without these. _Probably_ I can make something out of them. The Soft Mohair by Sandnes is for a shawl,
Fifi2 combined with Amimono .And the sock yarn is for a possible inspiration of sock knitting, not that I have finished the pair I started of Regia...

Mä kokeilen erilaisia tapoja saada aikaan jotain järkevän näköistä tekstin ja kuvien sekamelskaa, jos vaikka Blogger rupeaisi tottelemaan mua eikä päin vastoin... Se että kuvat olisivat lopullisessakin postauksessa siinä mihin ne on ajatellut laittaa, se on aika vaikea juttu. Tai rivinvälit... tai reunukset... ja otsikot. Ja sitten tuo HTML-koodi. Kertoisko joku mistä vois oppia lukemaan ja kirjoittamaan - tai ainakin lisäilemään sitä. Mä olen tähän asti ollut täydellinen _käyttäjä_ joka ei ole ikinä ollut huolestunut siitä että mitä sen kuvan takana on. -Tai tajunnut että siellä ylipäänsä mitään onkaan
.

Edit: heti piti editoida kun tuo tekstikoko joka näytti esikatselussa ihan hyvältä olikin sitten vain kärpäsenkakan kokoisia kirjaimia. Ja nuo kuvat piti olla rivissä tuossa ylhäällä....


torstaina, toukokuuta 11, 2006

Jotain valmista /something finished

moikka.

On ollut tosi kiva huomata että tätä luetaan ja jopa kommentoidaan. Kiitos, tuntuu mukavalta :-)

I was very glad to find out that there is people that read my blog and even comment on it. Thanks, it feels nice.

Mulla jäi silloin helmikuussa (?) Conan O'Brienin Suomi-show näkemättä ja voi että se harmitti. Mä näin vaan jonkin haastattelun sieltä täältä mutta tuo kokonainen ohjelma jäi. Nyt se tulee uudelleen. Ja ihan vahingossa onnistuin avaamaan telkkarin just nyt. JES!

I missed the Conan O'Brian Suomi Show (Finland Show) in February and I was so disappointed I never saw it... I managed to see only an odd interview here and there but not the whole thing. And now, just accidentally, I managed to open the TV. It was really worth the wait, the show is great!

Nonni.
Sain sen vauvannutun valmiiksi ja viikonloppuna olisi sitten tarkoitus lähteä viemään tulokkaalle lahjaa. Omat lapset ovat jo sen verran isoja että vastasyntyneen koko on unohtunut täydelleen ja tuo nuttu näyttää kertakaikkiaan pieneltä, mutta vauvalle se varmaan on vielä iso, ainakin ohjeessa puhuttiin 2-4 kk iästä.

There. I finished the babycardigan. On Saturday we're about to go to see him and take the woolly thingy to him too. My own kids are grown so old and tall that I have totally forgotten the size of a newborn and this cardigan looks tiny but it will probably be too big for him for a while still. The pattern said it is for 2 to 4 months olds...

Mutta eikös olekin sievä, pojallekin?
It does look pretty, doesn't it, suitable even for a boy.

















Ja sitten jotain ihan muuta:
Tällaista jälkeä saa aikaan kaksi puudelia jotka ovat kotona työpäivän ajan keskenään ja kyllästyvät nukkumaan. Todennäköisesti ne eivät osaa avata roskiskaapin ovea itse vaan joku on jättänyt sen raolleen... tosin ihan varma ei voi olla koskaan.

And then something completely different:
This is what the kitchen looks like when two poodles left home during the working day get tired of sleeping. I suppose that they are not able to open the door by themselves. But I cannot be hundred procent certain of it...
















Tämä yrittää näyttää viattomalta mutta tuo hermostunut kieli antaa syyllisen ilmi. Tässä on Marketta, blogikoira2

This one tries to look innocent but the nervous tongue gives her away. This is Marketta, blogdog2.





















Jatketaan neuleista... Olen jatkanut alpakkahuivin neulomista vaikka työnteko häiritseekin kovasti. Mä ostin parit pyöröpuikot Menitasta ja nyt paraikaa mietin että onko alpakan neulominen mukavampaa bambuisilla vai metallisilla Addeilla. Ehkä metallisilla mutta mulla on vaan 60 cm 3,5 mm jotta levetessä pitää jatkaa niillä bambuilla. Ja lankaakin ostin... tummanharmaata alpakkaa (ette varmaan arvanneet...) rakkaan insinöörin talvikaulahuivia varten (se tulee se talvi joskus, voin ihan hyvin aloittaa sen neulomisen jo nyt), ja sitten vielä vähän lisääkin, muuten vain, odottamaan inspiraatiota ja ohjetta. Kuvia huomenissa päivänvalolla, nyt värit näyttivät kamalalta.

and continuing on the knitting front. I continued to knit the Alpaca scarf (see the post below, here's a link for the pattern) I bought circular needles from Menita - actually a couple of them - and I'm not yet sure if the knitting feels better with the Addi's of bamboo or of metal.
And I bought some yarn... Some grey alpaca for my DH's scarf for winter (it will come, eventually, I can well start knitting it already) and some just for nothing, the colour is just so nice. I'll take some pictures tomorrow with day light.

maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Pupu tuijotti

Se "älykkyystestin" pupu tuijotti niin että poistin sen...

mutta sen sijaan laittelen tähän juttuja jotka mulla on tekeillä juuri nyt: Ja kyllä, opettelen vielä linkkaamaan, ihan varmasti... Ihan kohta :-) Ja opinkin jo, katsokaa vaikka alhaalta :D Jippiii!






oikealla Blogikoira1 , Orvokki esittelemässä ponchoa.

Tuossa kuvassa Orvokki istuu epäluonteenomaisesti paikoillaan, näkee kyllä että se on valmis rähähtävään lähtöön. Että on siitä agilitystä ollut hyötyäkin pelkän huvin lisäksi.









Vasemmalla vauvan nuttu pikkusiskon kuopukselle, vaniljaa ja maitokaakaota...








Lanka on Lanettia, puikot 2,5 ja malli Sandnesin lehdestä #0412, malli 2A.

Lanettistakin voisin tehdä huiveja.... minäkö huivihullu???? Eiiiii, en tunnusta...


Tuon nutun kanssa oli vähällä käydä hassusti viime yönä (tai myöhään illalla) kun Orvokki päätti hypätä neuleen yli ja lanka tarttui jalkoihin. Nutuntekele lensi kuin pikkulintu ja toinen puikko irtosi - pitsineuleesta. KÄÄÄÄÄK!!! No siinä sitten poimittiin silmukoita silmät ristissä, kun olin varma että aamulla en enää muistaisi että miten se mallineule menikään siitä kohtaa. Se on yön logiikkaa se. Poimiminen onnistui ajankohdasta huolimatta mallikkaasti ja nyt ehkä enää käsityönopettajasisareni osaa kertoa että mistä kohtaa se puikko irtosi. Ja vauva tuskin huomaa.




Ja tässä olisi tulossa mallitilkkua Ziinan Kevät-huivista. Ihana! Niin ihana että taidan jatkaa samantien loppuun asti, nuo puikot vaan pitää vaihtaa, sukkapuikoilla ei taida mahtua kaikki silmukat... Ja tässä näyttää tuo mallineule jotenkin napakammalta kuin tuossa alla olevassa joka on tehty 4,5 puikoilla. Tässä on 3,5 mm, harmi vaan että tuota kokoa ei löydy kotoa Addeja (olen Addi-kti) vaan jotain kerettiläistä - mahtaako siitä mitään tullakaan. No, heti palkkapäivänä menen ostamaan 3,5 mm Addit - voishan sitä turhempaankin rahansa laittaa, vai mitä?




Mallitilkku Koivunlehtihuivista (Maddaleenan malli) {JEEEEE, osasinpas linkata}
ihanan kevätkoivun väristä Drops Alpacaa (samaa kuin Kevät-huivin alussa), 4,5 puikoilla. Tuli ehkä vähän liian harvaa, kokeilen seuraavana pienemmillä, ehkä 3,5 mm puikoilla. Mutta unelman pehmeä se olisi... Aaah, mitä tekisikään ensin valmiiksi...

Tähän on aika helppo vastata: nuttu on pakko tehdä valmiiksi, muuten saan kuulla siitä lopun ikääni - samaisen siskon kolmivuotiaalle ristiäislahjaksi tekemäni ristipistotaulu on vieläkin vähän kesken - varsinainen UFO! Ja toisaalta, oman poikani ollessa n. 70 cm pitkä aloitin tekemään villaisia potkuhousuja - ja nyt tuo 13v on 170 cm pitkä. Että jos sitä nuttua sitten. Toisaalta, ei se edes töki, sitä on tosi kiva neuloa, Lanett on niiiiiiiiin pehmeäää.

Kuvien kera / only in Finnish this time

Kuvat kertovat paljon enemmän kuin monisanaiset kuvailut, joten tässä tulee muutama kuva neuleista joita olen tehnyt tässä kevään aikana. Tähän kuvaussessioon tuli mukaan vain osa, ne UFOt puuttuvat... ja niitäkin on jo ehtinyt keräytyä muutama. Seuraavassa postauksessa näytän näitä "prosessi kesken" -neulomuksia...


Ensimmäisenä ihan ensimmäinen iso työ: Fifi Teddystä. Puikot 7 Addin pyöröt, lankaa kului
4 tai 5 kerää (tai enemmän, ihan oikeasti tuollaisia asioita ei muista jos niitä ei ole kirjoittanut heti muistiin)
Huivi on niin leveä että ei mahtunut suorana tuolle pyöreälle matolle niin tää piti taiteellisesti taitella sitä.

Tätä on pidetty ahkerasti, luennoilla on tosi kylmä kun ilmastoinnit on säädetty maksimiinsa ja vain villa auttaa siihen.






Pitsishaali Teddystä, pituus 195 cm, leveys 70 cm
ihana tämä beige-meleerattu sävy, sitä vois hamstrata
kaappiinsa...
Samat seiskan Addin pyöröt, lankaa kului taas kai 6 kerää...
Ohje: Yhteishyvän pitsiponcho pohjana, tietty piti vähän itse muokata.






Pohcho Teddystä, ohje Novitan syksy 2005. Puikot 7, lankaa meni 5 kerää

Talvineulomuksissa näytti Teddy olevan se suosikkilanka. Se tuntui pehmeältä ja lämpimältä ja neuloessakin käteen mukavalta, ei ollenkaan muoviselta tai nihkeältä.

Näiden lisäksi Teddystä tuli neulottua rannekkeet ja sukat -on muuten ihanan pehmeät, mutta niin lämpimät että niitä voi pitää vain pakkasilla. Lisäksi -tietysti- niitä verkkoponchoja, yleisön pyynnostä.

Nyt keväämmällä (ja Menita Outletin löytämisen jälkeen) on lankavalikoima muuttunut hieman kevyemmäksi ja ohuemmaksi. Dropsin Alpaca on niin ihanaa ja Sandnesin Lanett myös. Mulla taitaa tuo pehmeys olla SE juttu noissa langoissa.

Linkittämistä en ole vielä opetellut mutta heti kun osaan sen niin liitän linkit niille kuuluville paikoille.
Tässä alussa tulee päivityksiä varmasti useasti, ja ihan varmasti paljon haamuja kun pitää jatkuvasti käydä tekemässä jotain pientä.

sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Ensimmäinen/ The first

Luettuani muiden blogeja tuli tarve liittyä joukkoon ja kertoa että minäkin neulon. Tai siis teen käsitöitä... no neulon tällä hetkellä enimmäkseen; toisin sanoen, tulla ulos neulekaapista.

Minä itse olen hieman alle 40-vuotias äiti, vaimo, työtätekevä opiskelija ja jotta pää pysyisi kasassa, on pakko ottaa neule käteen ja tehdä jotain näkyvää. Tiedättehän, tulee tarve koskea lankaa, luoda silmukoita, nähdä neulepintaa... Mennä lankakauppaan hypistelemään, suunnitella mitä seuraavaksi aloittaisi (ei edellytä edellisen valmiiksi tekemistä :-) )

Villakoirat tuohon otsikkoon tulevat -ei sohvan alta - vaan sohvalta tai sängystä. Aitoja, hengittäviä puudeleita, luulevat olevansa ihmisiä, nekin. Ja toisekseen, sointui hyvin tuon villan kanssa,vai mitä?

Siis, aletaan harjoitella blogin pitämistä, vielä en tiedä siitä mitään, mutta eihän se minua ennenkään ole estänyt jotain aloittamasta...


So, after reading other people's blogs for a while, I had an urge to create my own and tell people that I knit too - to come out of the closet, so to speak.

I am a mom, wife, a working student, close to forty, and to keep myself sane, I must knit. I need to create something visible with my hands, a need to touch yarn, create stitches and feel the fabric... and it does not require finishing the one that was started earlier :-)

The poodles..., the pun is not translatable from Finnish to English, sorry about that, but it almost rhymes even in English, doesn't it?

So, without any knowledge of blogging, let's start. Not knowing how to do something has not stopped me before.